Jogosulatlanul kaphatott védőoltást Gyöngyös baloldali polgármestere

2021. január 25. 18:43
Hiesz György már január elején beoltatta magát, amikor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak.

Jogosulatlanul juthatott hozzá a Covid-19 elleni védőoltáshoz Gyöngyös polgármestere – tudta meg a PestiSrácok. A portál szerint a 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György akkor kaphatta meg a vakcinát január elején, amikor a járványügyi szabályok szerint csak az egészségügyi és intézményi dolgozók, valamint az egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett betegek, vagy veszélyeztetett munkát végzők voltak jogosultak arra. 

A PestiSrácok információi szerint a 64 éves politikus oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, amit az intézmény dolgozói is megerősítettek portálnak. Értesüléseik szerint az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, melyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján – koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt – legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat. Hiesz György polgármester röviddel ezt követően jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetben lévő orvos be is adott neki, ennek több kórházi dolgozó is szemtanúja volt.

A hírre reagálva a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt írta Facebook-oldalára„Szerintem sokan várják a gyöngyösi polgármester tisztázó válaszát: igaz-e, hogy miközben országosan iparszerűen keltik a hangulatot az oltás ellen, magának azért fű alatt beadatta?”

Frissítés:

A Magyar Nemzet elérte Hiesz György gyöngyösi polgármestert, aki elismerte a lapnak az oltás tényét, ugyanakkor nyilatkozni nem kívánt az ügyben. 

(Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János)

 

 

 

 

Összesen 168 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Gyurcsányi házaspár is megkapta?

Mást nem találtak csak a polgármestert?

Ezt hogy tudta összeegyeztetni a pártja, - dk - demagóg hazug propagandájával, amit a Fidesz ellen művelnek vakcina ügyben?

Na megnézem, mit ír a függetlenobjejktívhaladó sajtó...

Mert hát ha történetesen Gyöngyös (vagy bármilyen más város) FIDESZES polgármesteréről lenne szó, már címlapon menne az őrjöngés...

Természetesen, ahogyan az lenni szokott: gyors kereséssel NULLA függetlenobjektívhaladó találat. Ez ott NEM HÍR.

Vázoljam a RUGÓZÁST a 444-index-telex-hvg-24.hu-atv-stb. vonalon, ha mondjuk FIDESZES városvezető szerepelne PONTOSAN UGYANEBBEN a hírben?

A maninder cikke puha simogatás ahhoz képest...

"A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat,"

Eddig érted? A háziorvosok nem találtak egy idős veszélyeztetett embert se? Nane!

Problémád eddig is neked volt.

A polgi sétált be. Ez egy kórházban történt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés