Ez bosszúhadjárat

2021. január 25. 15:06

Horváth Csaba
Népszava
Orbán a lehetőséget látta és látja a járványban, a család és a haverok közpénzzel tömésének újabb lehetőségét.

„Az elmúlt közel egy évben a kormány példátlan támadást indított a hazai önkormányzatok és a magyar önkormányzatiság ellen. Tette mindezt alattomos módon, a járvány elleni védekezés álcája mögé bújva.

A mögöttünk hagyott szűk egy évben Magyarországot óriási veszteségek érték. Mind közül a legfájóbb az emberi veszteség. A járvány kitörése óta több mint 11 ezer, többségükben idős honfitársunkat hiába várják haza a szeretteik. Még többen vannak, akik a munkájukat, a megélhetésüket veszítették el. Az elmúlt hónapokban korábban jól menő vállalkozások mentek tönkre, munkahelyek tömege szűnt meg, de ez a probléma nem érte el a miniszterelnök és a kormány ingerküszöbét.

Pedig a járvány idején mindenki számára világossá vált, hogy az elmúlt tíz évben módszeresen tönkretett egészségügyi ellátórendszer alkalmatlan a krízis kezelésére, ahogyan az is látszik, hogy az online oktatásra való kényszerű átállás teljesen felkészületlenül érte az előző évtized elején államosított, majd azzal a lendülettel magára is hagyott oktatási rendszert. A szokásos kommunikációs trükközésen és pótcselekvéseken túl azonban többre nem futotta Orbán Viktor kormányától.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés