Az igazságra szomjazik Vágó az orosz vakcináról

2021. január 25. 7:11
Vektorvírus, elölt vírus: a DK-s politikus megint talált valamit, ami „nem stimmel.”

„Itt valami nem stimmel. Azt hallom az M1 híradójában, hogy magyar szakemberek ellenőrzik, »a Szputnyik-V vakcinában található elölt vírus valóban életképtelen-e.« De ha valamit tudunk, az az, hogy a Szputnyik-V nem elölt vírusokkal, hanem ú.n. vektorvírusokkal működik, azaz »vektorként felhasznált, betegséget nem okozó vírus juttatja be a kifejezni kívánt célgént«. Tehát elölt vírus nem is lehet benne. https://www.portfolio.hu/.../koronavirus-megtortent-a...Megtudhatnánk akkor, mi az igazság?” – írja Vágó István a Facebookon.

Kép forrása: Vágó István Facebook-oldala

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem mindegy?
Váltson ki immunválaszt és ne okozzon megbetegedést, ne legyenek mellékhatásai.
Tök mindegy, hogyan éri ezt el.

Adenovírusba épített koronavírus gén

Jelen esetben, a Szputnyik V vakcinánál egy ártalmatlan hordozóvírusba, az adenovírusba építették be a kutatók a koronavírus egy jellegzetes géndarabkáját. Kiemelendő, hogy az adenovírus ,,csak,, hordozóként szolgál, önmaga teljesen ártalmatlan, a lényeg a szállítmányon, jelen esetben a koronavírus egyik tipikus géndarabkáján van. Az adenovírus által szállított géndarabka a Szputnyik V oltásnál az új típusú Covid-19 egyik jellegzetes fehérjéjének, az ún. tüskefehérjének az előállítási információit tartalmazza. A szervezetben az adenovírusba beépített gén információi alapján olyan koronavírusfehérje keletkezik, ami immunválaszt, azaz a fertőzéstől védő információt közvetít.

Hangsúlyozandó tehát, hogy a Szputnyik V oltóanyag semmilyen formában nem tartalmaz sem élő, sem elölt koronavírust, ami bárkit is megbetegíthetne.

Az összehasonlítás kedvéért: a Pfizer/Biontech és a Moderna oltóanyagainál is géndarabka jut be a szervezetbe, de nem semleges hordozóvírushoz kapcsolva, hanem pl. lipidburokba zárva. A végeredményt nagyvonalakban összefoglalva: a következmény hasonló, az immunvédelem kialakul.
https://www.egeszsegkalauz.hu/..

,,Hangsúlyozandó tehát, hogy a Szputnyik V oltóanyag semmilyen formában nem tartalmaz sem élő, sem elölt koronavírust, ami bárkit is megbetegíthetne.,,

Az M1 hírszerkesztője, nyilván véletlenül, összekeverte a kínai és az orosz vakcinát. Hálás köszönet Vágó professzornak, hogy az egyébként elég súlytalan tévedést kiigazította. A baloldali sajtó hazugságaival szemben is kérjük ezt a kérlelhetetlen precizitást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés