MÉG EGYSZER A HADHÁZY ÜGYRŐL

2021. január 23. 9:44

Bayer Zsolt
Bádog blog
Nos, az átvállalók mindegyike fizetni akar, sőt, meg is próbált fizetni. Hadházy viszont ezt nem hajlandó elfogadni, inkább végrehajtóhoz fordult.

„Mint ismeretes, a bíróság arra kötelezett, hogy 300 ezer forintot fizessek Hadházynak, amiért idézni mertem más nevekkel annak az ocsmány transzparensnek a szövegét, amelyet ellenzéki tüntetők hurcoltak végig Budapest utcáin.

Az ott szereplő neveket (Orbán, Áder) kicseréltem Szélre és Hadházyra, és feltettem a kérdést Szél Bernadettnek, ő mit szólna hozzá, ha mi ilyen transzparensekkel vonulnánk végig Budapesten? Választ érthetően nem adott, csak elvörösödött, ami érthető, Hadházy viszont beperelt, ami teljességgel érthetetlen. Ennél már csak az érthetetlenebb, hogy a bíróság ennek helyt adott, igaz, lényegesen kisebb összegben, mint amennyit Hadházy szeretett volna.

Ezután találtuk ki azt – illetve ügyvédeim ötlete volt –, hogy mivel ötforintosokban akarom kifizetni Hadházynak az összeget, alkalmazzunk úgynevezett teljesítésátvállalást. Erről ezt lehet olvasni:

»Az új Ptk. teljesítésátvállalásnak nevezi azt, amikor a szerződés kötelezettje és az átvállaló megállapodnak, hogy a jogosult felé az átvállaló fog teljesíteni. Ez történhet például úgy, hogy maga az átvállaló teljesít befizetést a jogosult részére, és történhet úgy is, hogy a kötelezettnek bocsátja rendelkezésére a fizetéshez szükséges összeget.

A tartozásátvállaláshoz képest a különbség az, hogy nem szükséges a jogosult hozzájárulása. Viszont a szerződés kötelezettjének személyében sem történik változás. Azaz a jogosult felé továbbra is az eredeti kötelezett tartozik, és a teljesítést is csak tőle követelheti. Az átvállalótól pedig csak a kötelezett igényelheti, hogy helyette teljesítsen a jogosultnak.« (https://kocsisszabougyved.hu/mas-tartozasanak-atvallalasa-mikent-lehetseges/)

Tehát ezek szerint eljárva ezer ember aláírt egy nyilatkozatot, amelyben vállalja, hogy 300 forintot átvállal helyettem a teljesítésből. (A nyilatkozatok nálam vannak.)

Majd száz emberként és 300 forintonként elkezdték elküldeni Hadházynak ezeket a pénzeket ötforintos címletekben. Hadházy – maga írta meg – visszaküldte a küldeményt, amit követően a többiek nem küldték el neki, azok jelenleg a képviselői irodaházban pihennek, ötforintosokban, 300 forintonként, borítékba zárva.

Még egyszer:

»Az új Ptk. teljesítésátvállalásnak nevezi azt, amikor a szerződés kötelezettje és az átvállaló megállapodnak, hogy a jogosult felé az átvállaló fog teljesíteni. Ez történhet például úgy, hogy maga az átvállaló teljesít befizetést a jogosult részére, és történhet úgy is, hogy a kötelezettnek bocsátja rendelkezésére a fizetéshez szükséges összeget.«

Nos, az átvállalók mindegyike fizetni akar, sőt, meg is próbált fizetni. Hadházy viszont ezt nem hajlandó elfogadni, inkább végrehajtóhoz fordult.

Kérdéseim:

1.: Mi van ilyenkor?

2.: Mi van akkor, ha a leendő végrehajtónak odaadjuk az összeget az aláírt nyilatkozatokkal együtt, jelenlegi formájában?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 269 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egész egy demokrácia-paródia. A nézőknek már rég meg kellett volna unni. Nekem speciel elegem van, a bírósági döntés maga hányinger. Mindennek a legalja az, amit az ellenzék Orbánnal és Áderrel szemben megenged magának. Ez az ocsmány gyűlölködés NEM vezethet sehová, csak katasztrófába.

Nem ezek a kérdések, Zsolti!

Egyetlenegy kérdés van: Ha Orbán és Áder lehet, akkor Szél és Hadházy
MIÉRT nem. Csak és kizárólag ez a kérdés. Tudni akarjuk MIÉRT NEM!

Ilyenkor az van, hogy a bíróság vagy elrendeli a végrehajtást, vagy nem.

Ha elrendeli, tieid az ötforintosok. Ha nem rendeli el, akkor annyi a kérdés, hogy Hadházy lemond e róluk, mely esetben megintcsak a tieid.

Amúgy szarrágó faszkalapok vagytok mindketten.

Itt merül fel a kérdés, hogy vajon most akkor a jognak kell a közösséget szolgálnia, vagy a közösségnek a jogot.
Tudom, Sólyom szerint a jog az egy absztrakt levezethető dolog, de azért én az előbbire szavazok.

Nem szarrágó, hanem ezer ember segített neki, hogy hülyét csináljon Hadházyból.

A választási vereség után politikusaitok kihajtottak titeket az utcára, ahol a Simicska által a szátokba adott és azóta is élvezettel csócsált mondást írtátok egy, a menet elején vitt transzparensre: Orbán egy geci. Nektek ennyire futotta a szellemi felsőbbrendűségből. (Jellemző, hogy Nagy Blankát is sztárrá avattátok, két párt kongresszusára is meghívták, a szocik még Timmermans elé is felvezették.)

Bayer feltett egy kérdést, mit szólna Széll és Hadházy, ha az nevük szerepelne egy ilyen feliratba foglalva? A kérdés jogos, az pedig elég érdekes, hogy az a bíróság, amit állítólag a Fidesz maga alá gyűrt helyt adott egy kérdésnek, ami nem volt állítás. A megítélt pénzt pedig a megfelelő paragrafusok alapján átvállalták Bayertől, az pedig már legyen Hadházy problémája, ha ez neki nem tetszik.

Ezek alapján miben hazudott Bayer? Ha lehet, csak értelmes választ küldj.

Látom, nem sokat értettél meg az egészből. Hadházy valóban nem köteles 300 ezer forintot egy összegben ötforintos címletekben elfogadni. Viszont, ha ezer ember küld neki fejenként 300 forintot ötforintosokban, azt el kell fogadnia.

Az egész egy fölösleges energia fecsérlés. Inkább a csapnivaló magyarországi sajtótörvény módosíttatásával kéne foglalkoznod.

A bíróság ítélete gyalázat. Bayer nem ismeretlen mecénásokkal fizettet, hanem valódi emberekkel. Itt A szolidaritás a lényeg, nem a pénz. Öt forintnak nincs valódi értéke. Ha egy kéregetőnek adsz ennyit, megsértődik. Minden esetre jól adod a naivat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés