Fehér színesek – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. január 23. 12:25

Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

2021. január 23. 12:25
null

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a fehérek felelősek a világtörténelem összes gaztettéért. Most azonban egy teljesen új jelenségnek lehetünk tanúi, ugyanis a feketék és a latinók egy jelentős része is Trumpra szavazott. Ennek okait próbálta felgöngyölíteni a mértékadó, tekintélyes lap, a Washington Post. Az amerikai újság pedig úgy próbálta feloldani az ellentmondást: miért is akarhat egy nem fehér egy nácira szavazni? A megfejtés pedig az, hogy valószínűleg ezek a színesbőrűek a lelkükben – már ha feltételezzük, hogy egy ilyen cselekedet után van nekik ilyen – fehérek, vagyis fehérek akarnak lenni. Nem teljesen érthető ugyanakkor, miért tartott idáig megoldani a képletet, amikor Biden már a kampányban megmondta egy fekete Trump-szavazó munkásnak, hogy ha Orangeman-re szavaz, akkor ő nem is fekete. Ennyike.

A Star Trek mindig is a leginkább haladó szellemiségű filmsorozat volt. A most futó Discovery harmadik évadában két queer szereplő is megjelenik. A Tily zászlóst alakító Mary Wiseman azonban bevallotta, hogy ő a való életben sem bizonyos már abban, hogy férfi-e vagy nő, csak az tűnik biztosnak, hogy nagyon boldog házasságban él. Kérdéses ugyanakkor, hogy ettől az átlátszó PR-akciótól kap-e több figyelmet minden idők legrosszabb Star Trek sorozata. Ennél azért komolyabban kellene venni ezt a témát.

A gendersemleges nevelés és névadás, valamint a gendersemleges WC-k után újabb remek ötlettel állt elő egy kutatócég. Koronavírus-válság ide vagy oda, egy friss kutatás szerint a nők 50 százalékkal kevésbé veszik figyelembe azokat az álláshirdetéseket, amelyeknél kódolt nemi elfogultságot tapasztalnak. A készülő tanulmányhoz egy kísérletet is elvégeztek, melyben a nemek közötti esélyegyenlőség kritériumát teljesítő hirdetések esetében az adott munka iránti érdeklődés a nők körében 200 százalékkal nőtt. Hoppá! A tanulmányból az is kiolvasható, hogy a nők negyede úgy érzi, hogy bizonyos karrierek jobban megfelelnek a férfiaknak, és 80 százalékban ezeket automatikusan negligálják is. Jó példa erre a mérnöki pozíciók betöltéséről szóló hirdetések. Ezzel szemben, ha a nem mérnöki állást úgy írják le, hogy abból véletlenül se derüljön ki, hogy miről is van szó, a nők érdeklődése megemelkedik a hirdetés iránt. Tehát egyszerűen nem kell konkrétan fogalmazni, és akkor több lesz minden állásra a női jelentkező.

Jó munkaerőből persze máshol is hiány van. A Warwick Egyetem pszichológus hallgatója szerint például túlságosan is kevés a fekete mentálhigiéniával foglalkozó egészségügyi szakember. Ez azért is probléma, mivel így a fekete közösség tagjai kénytelenek kulturális szempontból inkompetens szakemberekkel beszélgetni. „Mindez gyakran oda vezethet, hogy a fekete embereket nem megfelelő, szigorúbb vagy akár hatástalan kezelésben részesítik.” Ennek oka pedig nem más, mint a faji megkülönböztetés. Ha tehát egy fekete egy fekete bőrű terapeutával találja szemben magát, akkor úgy érzi, hogy nemcsak meghallgatják, de meg is értik, amiről beszél. Nagyon sok még a tennivaló, hogy végre minden etnikum egyenrangú polgár lehessen az Egyesült Királyságban.

Hőseink a héten Ryder és Lenny Henry, akik nem kevesebbet tűztek ki célul, minthogy megváltoztassák a sokszínűségről szóló diskurzust a médiában. Szerintünk ugyanis téves az a feltevetés, hogy a fehér, heteroszexuális, fizikailag ép férfiak lennének többségben Nagy-Britanniában. Ez a csoport ugyanis csak a teljes populáció csupán 29,5 százalékát teszi ki, Londonban és környékén pedig az arányuk mindösszesen 3,1 százalék. „És mégis, ez a 3,1%, amelyet általában többségnek gondolunk, birtokolja a hatalom nagy részét.” – fogalmaznak. Erről szól Marcus és Lenny által írt „Hozzáférés az összes területhez” című könyv is. Egyszer biztosan megéljük, hogy ne az 1 százalék uralkodjon a társadalom 99 százaléka felett. Izgalmas kísérlet lenne, lehetne a neve mondjuk kommunizmus.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy miért örültek a liberálisok túlságosan korán az LMBT-Barbie-nak, arról is, hogy mitől háborodtak fel az amerikai zöldek, valamint arról is, hogy gender-kutatók szerint a heteroszexuális kapcsolatoknak miért vannak negatív hatásai is.”

A teljes szemle itt olvasható.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2021. január 23. 20:53
addig tart ez a nagy gendersemlegesség, míg a delikvens hererákot vagy petefészekrákot kap... fogadjunk, h akkor eszébe fog jutni újra, h fiú-e vagy lány... :-O
Rodolfo
2021. január 23. 14:22
Ez a Mary Wiseman egy bűn rossz szinésznő.
koronaszepe
2021. január 23. 13:15
https://roviden.hu/media/2019/09/tarlos_megafon2.jpg
Rocktoberi
2021. január 23. 12:41
Azért kell időben a nyakára taposni a genderpropagandistáknak, hogy soha ne jussunk ide.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik