A vörös franchise

2021. január 23. 07:09

Egy-egy politikai mozgalom, párt már a megnevezésében hordozza programját.

2021. január 23. 07:09
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„Néha nem figyelünk a részletekre. Pél­dául arra, hogy egy-egy politikai mozgalom, párt már a megnevezésében hordozza programját. Ha például azt mondom, hogy Kommunisták Magyarországi Pártja, akkor hanyagolom a normális gondolkodást, miszerint van egy ország, és ott valamilyen párt, ehelyett előreveszem a nemzetközi szabványt (kommunista), és a második szóval (magyarországi) csak a mozgalom aktuális helyszínét jelzem.

Vagy ott a Black Lives Matter (A Feketék Élete Számít) mozgalom, amelyet helyesebb volna a »csak« szócskával felcímkézni, az angol eredeti is hordozza a szótöbbletet. Hiszen ha a feketék élete számít, abból magyarul és angolul is az következik, hogy azokon kívül a többieké nem vagy csak kisebb mértékben. Ha arra gondolunk, hogy a bűnöző négert fél térdre ereszkedve gyászolta meg a liberális (és félrevezetett) közönség, az amerikai veteránt három méterről szánt szándékkal meggyilkoló rendőrön (?) pedig úgy lépett át a világ, mintha mi sem történt volna, akkor a különbségtétel nagyon is indokolt. Akkor tényleg az a helyzet, hogy csak a feketék élete számít, és ez egyre inkább így lesz a tengerentúlon.

Szófejtő játékunk itthoni alanya, a Demokratikus Koalíció úgyszintén önkéntelenül kifecsegi fő programját. Aki kitalálta ezt az összetételt, megüzeni, hogy a saját felfogása szerint demokratikusnak nevezett összefogás élére áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kvasztics Fedor
2021. január 23. 09:56
"De köszönöm ,hogy ideszartál ,csaxólok töröld meg a szád ,szaros lett ....höhöö.." A stílusjegyeid bármelyik nick neveden átütnek. Az érvelésedet, a szófosást talán azért támasztod alá ilyen szóvirágokkal, mert te sem érzed igazán ütősnek őket. Több önbizalmat barátom, és akkor talán rövid mondatokra is futja majd. De megértelek, a tíz évnyi frusztráció....
Box Hill
2021. január 23. 09:05
Nem kéne kiforratlan írásokat közölni még a Demokratában sem. Ha nem megy a téma, ejteni kell. Majd egy másik megy.
az ember
2021. január 23. 08:56
Szentesi Zöld újabb felületes, gyenge írása. A kommunistáknak legalább 12 pártja volt Magyarországon. A Magyar Kommunista Párt és a Magyarországi Kommunisták Pártja ugyanaz a szervezet volt, ugyanazzal az emberellenes internacionalista ideológiával, az elnevezéstől függetlenül. A Magyar Kommunista Párt egy szemernyit sem volt magyar, kedve Szentesi Zöld László!!!!
Kormánypárti1
2021. január 23. 08:05
:) Nem kell ennyire túlragozni. A DK eleve a miniszterelnök jelöltjének nevét viseli, mindössze csak vicces lett volna, ha kiírják hogy Dobrev Klára pártja. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik