A pokol természetrajzához

2021. január 23. 18:01

Bauer Miklós ÁVH-alezredes születésének századik évfordulóján már szinte minden elhangzott.

2021. január 23. 18:01
Szentesi Zöldi László
Origo.hu/888

„Fia, Bauer Tamás minapi szerecsenmosdatására sokan reagáltak. Írtak indulatos sorokat, mások higgadtan elemeztek, akad, akik fejcsóválva vette tudomásul a kommunista gyilkos mentegetését. Bauer oldalán is megszólaltak néhányan, elmondták, miért van igaza, miért lehet büszke a papájára, a kedves szakemberre, akit nyilván teljesen félreismertek a fasiszta magyarok.

Elolvastam sok okos szöveget, ugyanannyi becstelen ostobaságot, de arról, hogy Bauer Miklós lelke hol tanyázik, a fiáé pedig hova tart, tudtommal még senki írt.

Test és a lélek a halálunk után talán külön utakra lép. Az előbbi elenyészik, az utóbbi azonban a tér-idő kontinuitásból kilépve megszabadul a kötöttségektől és halhatatlan lévén új formát keres magának. Talán, írom, és nem véletlenül. Hiszen nagyon sokan hiszik azt is, hogy sejtek, atomok, szerves és szervetlen részecskék a puszta véletlen folytán csak úgy összeállnak, elrendeződnek mondjuk egy Bauer Miklóssá, aztán amikor vége az életnek, mindenestül felbomlanak, megszűnnek.

Valaha magam sem tudtam, a végső, legfontosabb kérdésre milyen választ adjak. A természet megfigyelése segített a válasz megtalálásában. A világot, benne minden szereplőjével, emberrel, állattal, növénnyel, elemeivel, mint a víz, a levegő, tűz és a szél bizonyosan teremtették. Kristálytiszta logika alapján, kölcsönhatásokkal, ok-okozati viszonyokkal és törvényszerűségekkel létezik minden, ami körülvesz bennünket, benne magunk is. Létünk nem puszta véletlen műve. Születésünk és halálunk célrendszere azonban rejtve marad előttünk, egész életünkben érezzük a korlátainkat – ez pedig alázatra tanít. Annak biztos tudatára, hogy vendégek vagyunk itt. Nem akartuk, nem kértük és nem választottuk az életet, hanem ajándékba kaptuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apoa
2021. január 24. 12:06
(Bauer Tamás) "nem alázza meg maga alá vizelő, síró áldozatait, hanem úgynevezett liberális politikus. Tartok attól, hogy a kettő nincs is olyan messze egymástól, mint hinnénk." Nagy igazság!
kortárs
2021. január 24. 00:15
Bauert ezért az írásáért bíróság elé lehetne/kellene állítani. Sőt Békesi Lászlót is, aki alákommentelve dícséri a mocskot! (Nem kell beletörődnünk, h a bíróság nem a magyarok oldalán áll!)
Biedermann
2021. január 23. 22:54
Szentesi mély elmélkedése a lélekről.Tartalmas,érdekes,messze mutat.De azt hiszem,Bauer Tamásnak nem jutott lélek.
jánosbácsi
2021. január 23. 20:26
Eszembe sem jutna védeni Bauer apját, de miért csak vele foglalkozik a jobboldali sajtó? Felhívnám a figyelmet arra, hogy Pokorni Zoltán nagyapja és apja hasonló bűnöket követtek el mint Bauer apukája. Horthy Miklósról Orbán Viktor és a jobboldali konzervatív, keresztény oldal példaképéről nem is beszélve. Másfél millió magyar állampolgár halála szárad a lelkén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik