Szijjártó: Nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország

2021. január 22. 9:11
Moszkvából jelentkezett élőben a külügyminiszter.

Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt. Szijjártó Péter közölte, hogy az erről szóló szerződést az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alappal (RFPI) az éjszaka írták alá.

„Magyarország nemzeti érdeke, hogy a világjárvány körülményei közepette, az oltás felgyorsítása érdekében újabb biztonságos és hatásos oltóanyagot biztosítson” – hangsúlyozta a tárcavezető.

Rámutatott, hogy a beszerzés emberéleteket ment, és felgyorsítja a normális élethez való visszatérést Magyarországon. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon engedélyezték a Szputnyik V vészhelyzeti használatát, és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYI) szakemberei a helyszínen tanulmányozták a vakcina gyártásának körülményeit

Murasko a tárgyalások eredményét és az együttműködés perspektíváit méltatva elmondta, hogy a Szputnyik V oltóanyag egyre több országban járul hozzá a világjárvány elleni védekezéshez.

További tárgyalások

Szijjártó Péter a nap folyamán Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettessel, Nyikolaj Sulginov energetikai, Szergej Lavrov külügy-, Gyenyisz Manturov kereskedelmi és ipari miniszterrel, valamint Alekszej Millerrel, a Gazprom és Alekszej Lihacsovval, a Roszatom vezérigazgatójával tárgyal majd.

A főbb bejelentések röviden:

  • Vészhelyzeti használati engedélyt kapott az orosz vakcina
  • Magyarország 3 ütemben fog nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolni
  • A szerződést megtárgyalták, aláírták
  • A szerződés és a vakcinák szállításának részleteiről a nap folyamán tájékoztatnak

Összesen 236 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A New York Times-ban megjelentették az orosz vakcina működésének részletesbb leírását.
Itt:
https://www.nytimes.com/intera..

Miért kellene? Falhoz állítod, kivégzed. Így megy ez.

Hihetsz te a szovjet elvtársaid csúcstechnikájában, azzal semmi gond.

Ettől még minden - orosz, kínai, amerikai - vakcina fejlesztésének ugyanazokon a lépéseken kell végigmennie és ugyanolyan transzparensen.
Lehet, hogy a szovjet, sőt, a kínai elvtársaid vakcinája is kiváló, de sem a harmadik tesztfázis nem zárult le és nem publikus az eredménye, sem a 3000 betegen végzett magyar kísérletek.

Ha majd ez megtörténik, publikálásra kerül, és az eredmények igazolják a mendemondákat, akkor én is beadatom. Addig cöfösök, sorakozó! Sűrű sorokban tessék menni elvtársi vakcinával oltakozni.

Válaszok:
pollip | 2021. január 22. 10:51

Értetted, amit írtam?
Transzparencia, publikus adatok.

De nem értem, miről szól a vita. Én csak azt kérem, hogy ha neked ezek nem fontosak, akkor úgy menjél oltakozni, hogy kifejezetten ezt kéred. Ne használd el a többit.

Te meg várjál éveket a pfizerre.
Nekem jó lesz az orosz.

Válaszok:
gwrf | 2021. január 22. 10:59

Ehhez nincs joga, de szerintem is belefér neki.

Ne röhögtess, már itt tartasz a vitaképtelen tehetetlenségedben? Miért ne nyilváníthatná ki a kormány, hogy melyik elnök elfogadhatóbb számára? Azt nem mondták, hogy a Biden kormánnyal nem működnek együtt.

Merkel már az orosz vakcina EU-n belüli engedélyét támogatja, tehát elfogadja az orosz vakcinát. Miért kellet volna nekünk erre várni?

Nem, nem tudom megállapítani. De ha van egy standard protokoll, aminek meg kell felelni, és valami ettől eltér csak úgy, akkor abban nem bízom.

na, ez egy tisztességes válasz. Éveket nyilván nem kell várni rá, max két hetet.

Válaszok:
pollip | 2021. január 22. 12:36

"Hozzáértő emberek azt mondják"

és ugyancsak hozzáértők mondják azt is, hogy nem lehet megkerülni a standard protokollt. Nem bírálok felül semmit.

Te az egyiknek hiszel, én a másiknak. Ugyanis ha a vakcinafejlesztéshez nem is értek, alapvetően más szakmákban, amihez értek sem tartom elfogadhatónak az ilyen kerülőutakat.

Tudod, kik csinálják ma ugyanezt jelenleg? Az indiaiak. Csináltak egy vakcinát, semmilyen adatot nem közöltek róla, semmilyen teszteredményt, csak benyögte a gyártó cég vezetője, hogy "200%-ig biztonságos" (ami ugye még semmit nem mond a hatásosságáról), és megkapták az engedélyt az alkalmazására.
Mi az eredménye? Mindenki az oxfordit akarja beadatni magának. A közbizalmat ugyanis nem erősítik az ilyen eljárások.
Hosszú távon soha nem az ilyen keleti szemlélet az, ami az eredmény és a minőség garanciája lenne.

"nem kötelező beoltatni magad. Van elég lélegeztető gép, hely is lesz az intenzíven."

Nem mondtam, hogy nem akarom beoltatni magam, kár csúsztatnod. Lélegeztetőre meg jó eséllyel akkor sem kerülök, ha elkapom, még nem vagyok se cöf-ös korosztály, se Németh Szilárd-alkatú.

"Szerinte az oltóanyag kapcsán a titoktartás azért is rendkívül káros, mert a közvélemény a megfelelő tájékoztatás hiányában nem csupán a többmilliárdos üzlet mára beigazolódni látszó tisztességtelen hasznát valószínűsíti, hanem az oltóanyag hatékonyságát is megkérdőjelezi, így a közbizalom elvesztésével az új influenza elleni védekezés egészének sikeressége kerül veszélybe."

Gerivel nem vitatkozol, igaz? :)

ja, de már a lezárulta előtt alkalmazták.

Teljesen mindegy, hol alkalmazzák a lezárulta előtt. Szerintem te hisztériázol itt folyamatosan.

"Nem fársztom magam a felvilágosításoddal, mert nem akarod érteni a két eset közti különbséget."

értem a különbséget. Pártfeladatot látsz el, és hát abba nem fér bele mindkét oldal basztatása.

Na jó, az osotbaságnak is lehet színvonala.
Tte még azt sem ütöd meg.

X

Na JA!
Mivel járvány idején terjesztesz rémhírt, ezért kedves kis hozzászólásodat most szépel elküldöm a BRFK-ra.

Ők majd kiderítik, ki vagy, honnan irogatsz és kinek a megbízásából.

Remélem, hogy - és kizárólag azért , mert a rémhírterjesztésed alklamas arra, hogy elbizonytalanított nyugdíjas magyarok haljanak meg - végrehajtható börtön kapsz.

Te vagy az első, akit életemben feljelentek, de neked ez tényleg jár. és a megbízódnak is.

Rémhírterjesztés
Btk. 337. § (1) Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ha nyolcvan éves elmúltál, akkor tényleg. Ha nem, akkor többet kell várnod.
Az oxfordi megfelel neked?

Merkelnek voltak jó és rossz megnyilvánulásai. A migráció kezelése katasztrófa, de például nincs végtelen orosz fóbiája, ha fontos dolgokról van szó, mint a gázellátás, vagy a vakcina. A magyar ellenzék viszont görcsösen ellenkezik még akkor is, amikor nyilvánvaló az észszerűtlenség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés