Orbán vagy Gyurcsány, nem az itt a kérdés!

2021. január 22. 16:26

Dévényi István
Magyar Hang
Az a nagyon furcsa win-win helyzet állt elő, hogy a huszonkettes Fidesz-bukással mindenki nyerne. Az ország is, a nép is, a társadalom is, az egypárt is, a sok pártok is.

„Úgy van! Múlt héten is magyarabb voltam a teljes Fidesz-vezérkarnál (nem ám komolyan venni, ez csak az őféle torzulásuk tükör általi ironizálása akarna lenni), és gyönyörű apró falvakban jártam. De ez most mellékes. Most gyurcsányozni fogok. Juhé! Mi több: yeah!

Itt van nekünk ez a végletekig lecsupaszított, a Soros-kampányok egyszerűségébe butított politikai jóslat, miszerint 2022 egyetlen üzenete, hogy Orbán vagy Gyurcsány. Amibe bizonyos nem kicsiny körökben eléggé beleszerelmesedtek, hiszen az egyik térfélről nézve Orbán, a másikról meg Gyurcsány minden idők sátánja, a ha harc, legyen harc pedig a sorkötelezettség visszaállításának lázában égő, nem volt biztonsági öv, és mégis felnőttünk közéletileg túl aktív nemzedékek valósághelyettesítő pirulája, csakhogy. 

Ellenben. Viszont. Tehát. Elnézést, hogy hebegek és habogok, de nehéz topik ez egy tábormentes demokratának. Vagyis. Hogy a búbánat rágná meg, hogy ilyenekről kell cikkeket írni! Na, jó, ne kerülgessük. Nekünk Gyurcsány mindig Gyurcsány marad. Úgy, ahogy az őszödi beszédben megteremtődött, az október 23-ai rendőri zavargásokban pedig csúcsra ért.

Ellenben. Viszont. Vagyis. Tehát. Huszonkettő nem róla szól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te Jóisten! Ezt a Dévényit én valamikor kedveltem? Ezt a kínújságírót?

Jobb lett volna NEM fölvenni a devizahitelt.

Jobb lett volna NEM elfogadni a G-nap hozta változást.

Megérte Simicska-csicskává válni, na.

Zavaros írás. Elködösíti a lényeget: Orbán tud kormányozni, az ellenzéke pedig előrevetíthetően nem. Meg kell nézni a konkrétumokat: 2002-2010 katasztrófa, 2010-2022 a katasztrófa elhárítása és átfordítása sikertörténetté.

Úgy lett, hogy ezek a milliárdok nem bankjegyekben fekszenek, hanem magyar vállalkozásokban, amelyek a magyaroknak termelnek.
Ezek előtte külföldi, idegen kezekben voltak és idegeneknek termeltek. Mészáros meg összegereblyézte őket, - mert olyan kormány van, amely a magyarokért dolgozik, nem spekuláns külföldi kalandorok kegyeit keresi - hogy növekedhessenek a magyarok átlagbérei, duplájukra.

mert olyan kormány van, amely a magyarokért dolgozik, nem spekuláns külföldi kalandorok kegyeit keresi

Antalléknak a privatizációs felelős emberei, de a parlamenti frakciójuk is, tele volt komcsi ügynökökkel.
Az ország kiárusítása - tudomásom szerint - náluk is, folytatódott, bár korántsem a spontánkomcsi alapon és mélységgel, aljassággal.
Ők már egy beszorított, nyakig eladósított helyzetben a balekok voltak, mert vállalták.

Azt, hogy világossá teszik: a kormányuk feladata: a romok eltakarítása, senki ne várjon 4 év múlva kánaánt.
Ehhez törvényeket kell hozni, de ha az ország nem vállalja, ők sem vállalják, hozzák meg Grószék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés