Hétről hétre egyre többen oltatnák be magukat

2021. január 22. 11:52
A KSH hetenként felméri az oltási hajlandóságot, csütörtökön közölték a friss adatokat.

Míg a 2020. november 30-val kezdődő héten csak a válaszadók közel 15%-a volt biztos benne, hogy beoltatná magát, a mérés hetedik hetében (a 2021. január 11-ével kezdődő héten) már minden harmadik megkérdezett. Ez utóbbi héten a válaszadók 27%-a volt elutasító az oltással kapcsolatban, szemben az első héten mért 36%-kal. Az oltási hajlandóság javulásában minden bizonnyal szerepet játszik a tájékoztatás erősödése, valamint a vakcina tényleges beérkezése az országba – olvasható a KSH weboldalán.

Felmérésükből kiderül, hogy a 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat, míg a legelutasítóbbak a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek.

A KSH szerint az oltáshoz való hozzáállást leginkább a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja. A megkérdezettek 83%-át a járvány súlyossága, a megbetegedések, halálozások száma, 79%-át az oltással kapcsolatosan sajtóban, médiában megjelenő hírek, 78%-át a kormányzati kommunikáció, illetve 67%-át a közösségi médiában megjelenő információk is befolyásolják, ugyanakkor a válaszadók fele egyáltalán nem veszi figyelembe az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét.

Címlapkép: MTI/Kiss Gábor

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az oltási hajlandóságot a regisztráltak számával kellene mérni. Minden más csak duma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés