Eredményhirdetés: 2,7 milliárd!!!

2021. január 22. 11:08

Hadházy Ákos
Facebook
Paks 2 nem más, mint az évszázad második legnagyobb korrupciós botránya és ezen belül egy gigantikus ingatlanpanama.

„Utóbbira újabb bizonyíték: 2,7 MILLIÁRD FORINTÉRT vettek meg a VÁROS TÚLSÓ OLDALÁN, légvonalban is 4 km-re a bővítés helyszínétől, egy szántóföldekkel körbevett, 18 HEKTÁROS, nem termőföld placcot egy lepukkant kis irodaházzal, egy rossz műhellyel és egy kis víztoronnyal.A termőföld a környéken kb. 4 millió forintba kerül hektáronként és ha nagyvonalúak akarunk lenni, a lepusztult irodaépületnek, a műhelynek és a kis víztoronynak is lehet valamennyi értéke, illetve a tehénistálók ledózerolása is pénzbe került. Ezen kívül mégis csak egy külterületi ingatlanról van szó, aminek a fekvése sem indokolna néhány százmillió forintnál magasabb árat.

Az állam természetesen megvehetné ennyi erővel a szomszédos földterületet, vagy bármelyik másikat a város körül, de ki is sajátíthatná egy ésszerű piaci áron (ha kell, nem habozik ilyet tenni máshol: https://444.hu/.../az-allam-segit-elvenni-a-foldeket-ha... ). De nem, a Paksi Ipari Park Zrt. inkább horribilis pénzekért vásárol (és hoz helyzetbe fideszes politikusokat https://24.hu/.../a-rendorseg-nem-firtatta-a-szekszardi.../ ).Ezért ebben az esetben is reménytelen lenne feljelentést tenni,  a "rendőrök" azt írnák vissza, hogy máshol is vettek már 15000/nm áron területet, így reális az ár, Istenem, hát az erőmű felhajtotta...Az már csak hab a tortán, hogy mégis milyen szégyenlősek. Amikor a tranzakció árára kérdeztem, az első, nagy nehezen érkezett válaszban csak annyit írtak, hogy ADDIG 1,3 milliárdot fizettek ki és a fajlagos ár 15000 ft/nm. Azt nem voltak hajlandóak elárulni, hogy ÖSSZESEN mennyit fognak kifizetni.

Végül betekintést engedtek a szerződésbe, nagyon szigorú körülmények között, a falra vetítették ki a szerződést, papíron nem adták oda és titoktartási szerződést írattak alá velem. Persz nem tudom, hogy engem néztek-e hülyének vagy ők voltak buták, de a fajlagos árból és a telekkönyvi kivonatban szereplő területnagyságból ugyanúgy kiszámolható a végleges összeg: 2,7 Mrd forint!  Köszönöm azoknak, akik tippeltek, a legjobbakkal fel fogom venni a kapcsolatot a könyvem megjelenése után”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hadházy oszt és szoroz, s ez nem oszt és nem szoroz...

Ez csak a második legnagyobb. Nyilván a lánchídfelújítás az első.

Hadházy a baromállat(orvos) provokátor megint előáll egy hamis állítással.
A ki nem hiszi, járjon utána.
Hadházy a baromállat(orvos), közvélemény deformáló értelmiségi azért teszi, amit tesz, mert hisz a hányingerig ismételgetett dezinformációs kampányának sikerességében, amit "Argumentatio ad nauseam"- ként azonosítanak tanult tudósok, és a hatásosságában nem kételkednek.
Az argumentum ad nauseam (nausea latin szó jelentése: tengeri betegség, okádhatnék, hány-inger, undor olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy gyakran elismétli ugyanazt akár hazugságot, sokaknak (szó szerint: érvelés a rosszullétig, csömört okozó mennyiségben ismételt érvelés).
Újabban az eljárást goebbelsi módszernek is nevezik a publicisztikában, noha természetesen nem egyedül a náci Németországban alkalmazták a történelem során. Ahogy több propagandista is felismerte, a módszer hatékony, mert ha valamit kellő ideig (és hatással) ismételgetünk, az emberek egy idő után hajlamosak elfogadni igaznak, talán mert megszokottá válik, mint egy ismerős bútordarab, észrevétlenül része lesz az ember gondolkodásának. Szélsőséges formájában akár agymosásra is alkalmas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés