Életem legnagyobb kudarca, hogy Gyurcsány Ferenc nem került börtönbe

2021. január 22. 10:15

Budai Gyula
atv.hu
Mit is mondott nem is olyan rég Gyurcsány Ferenc, hogy kik lesznek földönfutók? Kiket fognak letakarítani 2022-ben, ha ők jönnek? Interjú.

A Facebook-bejegyzésében most azt írta, “sajnos nem sikerült” Gyurcsány Ferencet börtönbe juttatni Sukoró miatt. Komolyan gondolja, hogy jó, ha börtönt emleget egy volt miniszterelnökkel, a magyar ellenzék egyik vezetőjével kapcsolatban?

Ez a kérdés messzire vezet, mert én erre vissza tudok csak kérdezni. Mit is mondott nem is olyan rég Gyurcsány Ferenc, hogy kik lesznek földönfutók? Kiket fognak letakarítani 2022-ben, ha ők jönnek? Vagy mi is lesz Polt Péterrel?

Gyurcsány Ferenc ezt Vidnyánszkyra Attilára mondta és korrigálta, majd elkezdett a szeretet nyelvén beszélni.

Így van, Vidnyánszkyra. Meg azt is mondta, hogy a fideszesek, a fideszes politikusok el lesznek takarítva. A mostani ellenzéknek szerintem ebben a kérdésben átgondoltabban kéne fogalmaznia... Én 2010 és 2012 között kaptam egy feladatot, amely feladatnak az volt a lényege, hogy a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormány korrupciós ügyeit tárjam fel. Én ezt sikeresnek tartom, az ellenzéki sajtó sikertelennek tartja. Ebben soha nem fogunk megállapodni egymással. Én azt mondom, hogy volt eredmény, ők azt mondják, hogy nem. De én ezt vállalom, hogy az egyik legnagyobb sikertelenségem, hogy Gyurcsány Ferencet a sukorói kaszinóberuházás ügyében nem sikerült felelősségre vonni.

De ön kifejezetten börtönről beszélt a magyar ellenzék egyik vezetőjével kapcsolatban.

Ha a felelősségre vonásba az is beletartozik, hogy Gyurcsány Ferenc követett-e el olyan bűncselekményt, amelyért a bíróság börtönt szab ki, szerintem igen. Persze tudom, hogy sokan idézik egy kijelentésemet, hogy életem legnagyobb kudarcának azt tekintem, hogy Gyurcsány Ferenc nem került börtönbe. Én azt gondolom, hogy ő sincs jobb véleménnyel rólam. Én voltam az egyetlen országgyűlési képviselő, akinek a mandátumát nem szavazta meg a DK és kivonult a parlamenti ülésről, amikor letettem a képviselői eskümet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én annyira nem. Tényleg börtönbe kellett volna juttatnia Fletót. Ehhez képest a hatalom közelében van.

keller lászló és a házifeladat. Mielőtt Budait ekézni kezdenék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés