Bauer a Facebook-oldalán mosdatta az apját

2021. január 22. 9:59

Rákay Philip
Facebook
Bauer Miklós az egyik legkegyetlenebb, legaljasabb ÁVH-s vallatótiszt volt.

„Napok óta forog a gyomrom. Bauer Tamás az oka. És az az ócska mód, ahogy az emberiesség elleni bűnök egész sorát elkövető, gyilkos, kommunista apját mosdatja... Mit kell tudnunk apáról és fiáról? Bauer Tamás ma a DK képviselője, aki egy-két hete még azzal került a hírekbe, hogy ő maga is felháborodottan bírálta a hatpárti, DK-uralta nagy ellenzéki összeborulást. Bauer a rendszerváltoztatás idején az SZDSZ egyik alapítója, prominense volt. Azé a párté, amely talán a legmélyebb árkokat ásta a magyar közéletben az elmúlt 30 esztendőben. Azé a párté, amely zászlóvivője volt a szélsőliberális, nemzetellenes politikának, s amelynek magyarellenes ámokfutása elévülhetetlen politikai bűncselekmény. Sovány vigasz, hogy az SZDSZ végül a történelem pöcegödrében végezte, ahová tulajdonképpen mindig is való volt. Baurrel, Petővel, Kunczéval, Demszkyvel és a többivel.

Bauer Tamás a napokban apja, Bauer Miklós századik születésnapjára emlékezett. A gyilkosra. De nem ám csöndben, otthona magányában nosztalgiázott, esetleg apuka naftalinszagú, kissé molyrágta ávós egyenruháját próbálgatva, miközben az apja, Rákosi elvtárshoz írott, lojalitását és kommunista mivoltát a végletekig bizonygató szerelmes levelein könnyezett, nem. Bauer a Facebook-oldalán mosdatta az apját, aki a huszadik század egyik legundorítóbb diktatúrájának fontos elvtársa volt: az Államvédelmi Hatóság hírhedt ezredese. Anyuka – Schönborg Judit – csak a századosi rangig vitte ugyanennél a hóhér műintézménynél. Hiába, finom polgári család...

Bauer Tamás hosszú megemlékezésében, szánalmas módon mentegeti apját, művelt humanistának beállítva őt, aki valamilyen fatális véletlen folytán, kvázi áldozatként került a rendszerbe, s olyan mondatokkal védi a védhetetlent, mint például: »Huszadik századi sors volt az ő sorsa is.« Na persze. Miközben Bauer Miklós az egyik legkegyetlenebb, legaljasabb ávh-s vallatótiszt volt, a »körmös Bauer«, ahogy már életében nevezték azok, akik személyesen tapasztalhatták meg embertelen vallatási módszereit, és voltak olyan »szerencsések«, hogy egyáltalán túlélték a földi poklot, az Andrássy út 60-at, ahol a körömletépés mellett, válogatott módszerekkel kínozták a politikai elítélteket, a Bauerhez hasonló pribékek. Kifinomult módszereikről számos megrázó visszaemlékezés olvasható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rákay úr!

Ha ezt az írást az Endre, vagy a Baky unokája, gyereke követte volna el, tízezrek tüntetnének a háza előtt.

Mi MIÉRT nem?

(MIÉRT hisszük, hogy elég néhány írás a sajtóba?)

Endre és Baky ugyanolyan feketeöves gyilkosok és gazemberek voltak. Ugyanolyan! Ugyanolyan!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés