Az egyetemek megszállásával folytatódik a fideszes kultúrharc

2021. január 22. 15:05

Magyar Liberális Párt
MTI-OS
Az Orbán-kormány az elmúlt években százmilliárdokat szórt el gyűlöletkeltésre.

„Az Orbán-kormány az elmúlt években százmilliárdokat szórt el gyűlöletkeltésre, propagandára, hazug kék plakátokra és luxusberuházásokra. Ennek a pénznek a töredékéből fel lehetett volna virágoztatni a magyar kulturális életet. Helyette az értékteremtő művészeti műhelyek szétverése, a kulturális intézmények megszállása és az oktatási rendszer lezüllesztése zajlik ma Magyarországon. A kulturkampf új állomásaként a vidéki egyetemeket vonják központi irányítás alá, Orbánék a felsőoktatás függetlenségét és a tudomány szabadságát számolják fel.

Felháborító, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak és oktatóinak tiltakozása ellenére is kormányzati fennhatóság alá vonták az egyetemet, és a kormányhoz hű szakmabelieket vagy éppen színészethez nem értő személyeket helyeztek a kuratóriumba. Most pedig a pécsi, a szegedi és a debreceni egyetem autonómiájának a felszámolása következik. A Fidesz célja egyértelmű: a magyar kulturális és tudományos élet átideologizálása, és központi irányítás alá vonása. A kultúra mindenkié, a kultúra nemzeti alap, ezért nem tűrhetjük tovább Orbán Viktor és kormányának önkényes kultúrharcát. 2022-ben le kell váltanunk a gyűlöletkeltő és populista kormányt!”

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a 0,1 %-osok most is tények ellen ciripelnek, de ha hallgatnának, akkor lehet, hogy nem vesztenének a 0,1 %-ukból.

A mandi miért szemléz olyan parlamenten kívüli pártokat, melyek el sem fognak indulni a választáson (még moslékként sem)?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés