Adómentes ifjúság

2021. január 22. 14:46

Dr. Dávid Ferenc
Népszava
Végiggondoltam az intézkedés vélhető indokait és várható következményeit, és pillanatnyi örömömbe bizony üröm is vegyült.

„Legkésőbb 2022. január 1-től a 25 év alatti fiatalok teljes jövedelemadó mentességet kapnak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Azt mondta, az intézkedés 130-150 milliárdba fog kerülni, de fontosnak tartja, hogy a fiataloknak is segítsenek, ne csak a nyugdíjasoknak. Az ügyben nehéz tárgyalásai vannak Varga Mihállyal, de „eldöntötték” a kérdést. Orbán szerint az átlagfizetésekig érdemes megadni a mentességet. Sokat töprengtem, hogy mivel kezdjem írásomat. Természetesen örülni kellene, hogy a kormány a 25 év alatti fiatalok felé fordult, és tervezett intézkedésével mintegy 280 ezer ifjú munkavállaló zsebében – az szja mentességnek köszönhetően – több pénz marad majd a jövőben.

Elégedett is lehetnék, hiszen az alacsony átlagkeresetű pályakezdő és kis gyakorlattal rendelkező alkalmazottak sorsa a miniszterelnök számára nem közömbös, és látványos – viszonylag kis költségvetési ráfordítást igénylő (cca. 150 milliárd forint/év) – lépéssel kedvezményezi a zsenge korú dolgozókat. Átmeneti jellegű lelkesedésem után azonban végiggondoltam az intézkedés vélhető indokait és várható következményeit, és pillanatnyi örömömbe bizony üröm is vegyült.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy dologban igazat adok ennek a kretén DK-snak: nem kell megvárni 2022. jan. 1-et.
Már az idén, július 1-gyel kell bevezetni.
Azt írja még a görény: "más célokra lehetne hatékonyabban felhasználni ezt a 150 milliárd forintos költségvetési tételt."
Tudjuk, milyen célra: szétosztani mélyszegény, a hátrányos helyzetűek részére, családi pótléktriplázással.
Hadd szülessen háromszor annyi mélyszegény, akiknek megint háromszor annyit kell osztani és így tovább...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés