A Szent Korona marad, a Jobbik nem...

2021. január 22. 8:08

Nagy Ervin
PestiSrácok.hu
...avagy Jakab Péter ma már a krumplira esküszik

»A Szent Koronára esküszöm« – imigyen kezdődik minden jobbikos képviselő hitvallása, legyen hivatala az európai parlamentben, a hazai országgyűlésben, vagy bármelyik önkormányzatban, megyei közgyűlésben. »Csak és kizárólag nemzetemet és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak, nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól, a nélkülözéstől és a szolgaságtól« – folytatódik aztán. Most, miután a habarékellenzék összeállt, a Jobbik feladta identitását, logót váltott, újabban keresztény jelképet gyalázva kampányol és beállt Dobrev Klára miniszterelnöki ambíciói mögé, érdemes az orruk alá dörgölni az eskü tartalmát! De az is lehet, hogy mostantól jogtalanul kérjük számon őket, hisz Jakab Péter ma már inkább egy zsák krumplira esküszik.

Esküdni Istenre nem szoktunk – legalábbis komolyabb körökben kerüljük. Mert gyarlók vagyunk. Van olyan, aki anyja életére szokott, valaki csak indiánbecsszóra, és hát vannak ugyebár a jobbikosok, akik a Szent Koronára szoktak (volt).

A jobbikos politikusok esküje pontosan így szól:

»Én, XY (pl. Jakab Péter, Gyöngyösi Márton, Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László, Potocskáné Kőrösi Anita, Szabó Gábor, Szilágyi György, Z. Kárpát Dániel) a Szent Koronára esküszöm, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőjeként csak és kizárólag nemzetemet, és magyar hazámat fogom szolgálni. Ellenállok minden anyagi és hatalmi csábításnak.  Nem engedek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvom és védem nemzetemet a hazugságtól, nélkülözéstől és szolgaságtól. Minden erőmmel, tudásommal és tiszta lelkiismeretem megőrzésével azért fogok dolgozni, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgája legyek. Amennyiben a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen.«

2018-ban és 2019-ben is ezt mormolták még a »mi régi jobbikosaink« egy »jobb Magyarországért« fáradozva – többen ráadásul a Parlamentben, a Szent Korona előtt!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,...avagy Jakab Péter ma már a krumplira esküszik ,,

Na ja!
A gülbaba krumplira.

Kivételével?
Lassan már ez is véleményes lesz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés