Ha feleslegesen pánikolunk, attól nem leszünk erősebbek

2021. január 21. 15:45

Trombitás Kristóf
Vasárnap.hu
Könyörgöm, ne kezdjünk el úgy gondolkozni, ahogy a baloldal szeretné.

„Gyerekek, nem kell túlzottan besz*rni.

Ezzel a mondattal üzennék azoknak, akik megmagyarázhatatlan módon nagyjából úgy tartanak 2022-től, mint ördög a tömjénfüsttől. Véletlenül sem arra utalok, hogy elbizakodottá kell válni – egészen biztosan nem lehetünk önteltek, és ha valamit nem spórolhatunk meg, akkor az a minden eddiginél keményebb és hatékonyabb meló.

De könyörgöm, ne kezdjünk el úgy gondolkozni, ahogy a baloldal szeretné; ne latolgassuk magunkban, hogy ajaj, ez most igazán botrányos döntés volt, nem lesz ebből már túl sok? Ne idegesítsük magunkat azon, hogy számolgatjuk magunkban, ezért vagy azért egy tízes skálán csupán százhatvannyolcas erősségű hisztériát vágott le a progresszió, az belefér, ám amazért már kétszázhármasat, és az már nem férhet bele, mert 2022.

Az ellenzék mindig, mindenkor, mindenért sivalkodik. Teljesen felesleges, lehetetlen és teljesíthetetlen cél a megfelelés; ezt űzte a jobboldal évtizedekig a rendszerváltoztatás után is – elég volt.

Mindegy nekik, hogy 1 vagy 99 százalékban térsz el az agendájuktól, ha nem 100 százalékosan egyezel velük, akkor el akarnak pusztítani. Ne azon mérjük le saját magunkat, hogy ők mit gondolnak rólunk; őszintén bízom abban, hogy ebből már kinőttünk! Aki most megretten attól, hogy a család az család, az eddig milyen filmet nézett?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz a legrosszabb formájában is fényévekkel jobb a "legjobb" ellenzéknél. Van az ellenzékben bárki, akire kutyádat rábíznád?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés