Sárga kígyó

2021. január 20. 7:45

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Teljesen nyilvánvaló, hogy a finn miniszterelnök is Orbán hatalmát akarja bebetonozni…

„»Aki szerint az országos vakcinálás, nem pedig az országos tesztelés a megoldás, az nem szakember, az hülye!« Fenti veretes megállapítás Igor Matovič szlovák miniszterelnöktől való, aki még hozzá tette: »Halott emberek sírján táncol az, aki fiktív megoldásokat keres az országos tesztelés helyett.« Ez így elsőre nekünk azt jelenti, hogy a szlovák kormányfő szerint a vakcinázás »fiktív megoldás«, és aki oltani akar, nem pedig tesztelni, »az hülye«. Rendben. Ez is egy vélemény.

A gyomrom összeugrik, ha arra gondolok, mi lenne itt, ha ezt mondjuk a magyar miniszterelnök jelentette volna ki. De »bezzeg Szlovákiában« ez is elmegy. Mindenesetre a járvány kezelésére vonatkozó véleményeket olvasva megint csak Nagy Lajos Képtelen természetrajza jut az ember eszébe: »Jeles kígyók még: a repülő kígyó, a budai sikló, a rája, a lazac és a vízi göreb. Érdekes lenne még egy kis rövid sárga kígyó lila kecskeszakállal.« Van olyan is. Mármint lila kecskeszakállas.

Például Szabó Tímea (van-e, ki e nevet nem ismeri?) a minap bement az ATV stúdiójába, ahol hosszan kifejtette: Orbán azért lassítja az emberek beoltását, hogy így fenntarthassa a rendkívüli állapotot, ne lehessen tüntetni, ne lehessen ellenzéki előválasztást tartani, és így betonozza be a hatalmát. Ezt követően két nappal a HVG hosszú elemzést írt a járvány kezeléséről, és kifejtették, hogy Orbán azért erőlteti a kínai vakcinát, mert ha sikerül minél hamarabb beoltani az országot, akkor gyorsan visszatérhet az élet a normális kerékvágásba, és Orbán így akarja bebetonozni a hatalmát.

Apropó, vakcina! Amikor Orbán közölte, hogy Brüsszel elrontotta a tárgyalásokat vakcinaügyben, és azért nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű oltóanyag az unióban, akkor megírták, hogy Orbán Brüsszelre mutogat, hárítja a felelősséget, így akarja bebetonozni a hatalmát. Két nap múlva a finn miniszterelnök közölte, hogy Brüsszel elrontotta a tárgyalásokat vakcinaügyben, és ezért nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű vakcina az unióban. Teljesen nyilvánvaló, hogy a finn miniszterelnök is Orbán hatalmát akarja bebetonozni…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem figyeltem tegnap. Még Orbán a miniszterelnök?
(Ps.: Egyébként ez a Matovics olyan hülye, mint a segg.)

Mi van, megcsípett a hülye kígyó?

14 ország toporog Kína küszöbén.
Szabó, Dobrev pedig az ATV stúdiója előtt, hátha behívják ostobaságokat, hazugságokat mondani.

Ja, már kétszer is bukott ma a kormány. De az Orbán ma háromszor.
(Nehéz lehet nektek így élni!)

6000 tavalyelőtthöz képest. A kovidban elhunytak közül statisztikailag olyan 4000 semmiképpen nem érte volna meg az idei évet.

Tény, hogy ezzel is visszacsúsztunk az európai középmezőnybe, de Svájcot pl. megelőzzük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés