Többen megsérültek egy robbanásban Madridban

2021. január 20. 16:02
A belvárosban történt detonáció következtében egy épület összedőlt.

Összedőlt egy épület szerdán Madrid belvárosában egy robbanás következtében, a helyi sajtó szerint többen megsérültek. A robbanás a belvárosi Toledo utcában történt, az ok egyelőre ismeretlen.

 

A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a rendőrség megkezdte a környék evakuálását, a többi között egy idősek otthonából menekítették ki az embereket.

A La Sexta TV televízió egy kormányzati forrásra hivatkozva közölte, hogy a robbanás oka gázszivárgás lehetett. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.

A TVE spanyol közszolgálati televízió tudósítója megerősítette, hogy  többen megsérültek, de pontos számot nem említett.

Háromra emelkedett a Madrid belvárosában történt házrobbanás halálos áldozatainak száma – ismertette a legfrissebb információkat José Luis Martínez Almeida polgármester a helyszínen nyilatkozva újságíróknak szerdán.

Mint mondta, az elhunytak között van egy 85 éves asszony és egy fiatalabb férfi, akinek azonosítása folyamatban van. A harmadik áldozat holttestét egyelőre nem tudták kihozni az épület romjai közül. A városvezető megerősítette azt a sajtóértesülést miszerint a robbanást megelőzően az épület kazánjának javítását végezték.    

A házrobbanás a belváros La Latina negyedében következett be, a polgármester tájékoztatása szerint vélhetően gázszivárgás okozta. A madridi érsekség tulajdonában lévő hat emeletes épület teteje, homlokzata és több oldalfala teljes egészében leomlott. Az ingatlanban irodák, tárgyalótermek és három lakás található.        

A szomszédban iskola és idősotthon is van, mindkét épületből evakuálták a bent lévőket, akik közül senki sem sérült meg. A rendőrség lezárta a környéket, a környékbeli házakban élők nem hagyhatják el lakásukat. A tűzoltók kutatnak az épületben rekedt sérültek után, egy eltűnt személyről tudni.          

A mentőszolgálat tábori kórházat állított fel a közelben, ahol tíz sebesültet láttak el. Többeket kórházba szállítottak, egy személyt súlyos állapotban.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés