Meghalt 95 beteg, 976-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

2021. január 20. 9:52
Kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen.

Meghalt 95, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 976 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati portálon azt írták: 354 252-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 11 615-re emelkedett, a gyógyultak száma 233 232. Az aktív fertőzöttek száma 109 405-re csökkent. Kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 20 170-en vannak, a mintavételek száma 2 984 748-ra nőtt.

(MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Kronen Zeitung írja 20.01.2021 09:40 innen a szomszédos, gazdag, fejlett és boldog Ausztriából:
Nincs további enyhülés az ausztriai új fertőzésekkel kapcsolatban: a 24 órás összehasonlításban (státusz szerda, 9.30) 1671 új koronaesetet kellett jelenteni. További 38 ember halt meg egy Covid-19 betegség kapcsán.

Fehéroroszországban is kevesebb a halott. Ebből látszik, azokban az országokban, ahol nem voltak intézkedések, ott kevesebben halnak meg. Ami logikus. Ahol az életet korlátozzák, ott elsorvad.

,,Nincs királyi út a tudáshoz'' mondta Euklidesz I. Ptolemaiosz királynak.
Olyan gazdag fejlett országok, mint Ausztria sem találták meg a koronavírus járvány megfékezéséhez vezető tökéletes megoldást!

Inkompetens balfácánnak tetszik lenni.

Igazad van abban, hogy svédországban kevesebb a halott mint nálunk, de én ezért nem Orbánt vádolnám. Több okból is.

Ez csak azt jelenti, hogy nehéz beazonosítani, hogy kik azok, akik valóban koronavírus miatt haltak meg, és ezért sokkal reálisabb képet kapunk, ha a terljes mortalitást alakulását vizsgáljuk a korábbi évekhez viszonyítva.
Például az USA-ban 2020-ban egész évben jóval magasabb volt a teljes elhalálozási szám, mint az az előző 5 év átlaga alapján statisztikailag várható lett volna. Tehát ott egyértelműen tombol a járvány.
Magyarországon 2020-ban nagyjából október végéig nem haltak meg többen, mint az az előző 5 év átlaga alapján várható lett volna. Azóta azonban itt is egyértelműen látszik a járvány hatása.

Válaszok:
Himalája | 2021. január 20. 12:21

"Például az USA-ban 2020-ban egész évben jóval magasabb volt a teljes elhalálozási szám, mint az az előző 5 év átlaga alapján statisztikailag várható lett volna. Tehát ott egyértelműen tombol a járvány."

Nemcsak a járvány tombolt, hanem az intézkedések is. Sok országban műteteket halasztottak el, csökkent a rákos betegek ellátása, sok cukor, máj, vese, szív beteg orvosi ellenőrzése-kezelése csőkkent, elmaradt, a karantén megélhetési problémákat is okozott, kisvállalkozók mentek tönkre, sokan a pénztelenség miatt nem tudták kiváltani a rendszeresen szedett gyógyszereiket, sokaknak az állapotát (főleg az idősotthonokban az egyedül lét a karantén miatt) a depresszió rontotta.

Az emberek nem tudják felfogni, hogy nemcsak a covid okozhat áldozatokat, hanem az intézkedések is.

Erről beszéltem. Ez látszik:
https://1drv.ms/u/s!Aj2jeOt6NXTqgm_iiER2qG0B4XGL?e=rm9TIW
A 0%-os szint az előző öt év időszaki átlaga.
Mindkét ország teljes halálozása a saját korábbi átlagához van viszonyítva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés