Jourova érvényesítené a jogállamisági mechanizmust

2021. január 20. 9:23
Pénzmegvonással fenyegeti a magyar kormányt az Európai Bizottság alelnöke a Der Standardnak adott interjújában.

„Erős eszközt adtak a kezünkbe az állam- és kormányfők a jogállamisági rendelet támogatásával, amely január elseje óta hatályban van, és alkalmazni is tudjuk azt, így »nagyon sok pénzt blokkolhatunk«, például nagy magyar állami beruházások kifizetéseinél” – mondta az osztrák Der Standard című lapnak adott interjújában Věra Jourová.

„Mindig a jogállamiságért, a szabadságért és a demokráciáért kell küzdeni. A rendelet január 1-je óta hatályban van, és alkalmazhatjuk is. Egyértelmű jogi kompetenciánk van, amelyet a kormányfők leírtak”– tette hozzá.

A Der Standard szerint hiába próbál időt nyerni a magyar és a lengyel kormány azzal, hogy a jogállamisági rendelet szövegét az Európai Bíróságra viszi várhatóan februárban, a Bizottság nem fog habozni az uniós költségvetési kifizetések megállításával, ha a magyar vagy a lengyel kormány nem enged a vitás kérdésekben. Magyarországon az igazságszolgáltatás, a média és a kisebbségi jogok helyzetét, míg Lengyelországban az igazságszolgáltatás teljes letámadását látja a Bizottság a jogállamiság legnagyobb sérelmének – írta meg az Index. 

Az interjúban szóba kerül, hogy ezek a „visszaélések" vezettek korábban a 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárásokhoz, amelyek azonban szerinte „évek óta eredménytelenül folynak, mivel a szavazati jog felfüggesztéséhez egyhangú döntés kellene a tagállamok között, de a két kormány egymást kölcsönösen védené egy ilyen szavazásnál” – mondta, hozzátéve, hogy emiatt „ezek az eljárások frusztrálóak és használhatatlanok”. Az alelnök szerint ezért is jó most, hogy a jogállamisági mechanizmus révén egy erős és hathatós eszközt kaptak a kezükbe.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg kell szavaznia a miniszterek tanácsának.
Vera inkább a vakcina beszerzesen dolgozzon.

'...Magyarországon... kisebbségi jogok' - na persze, Brüsszelnek az LMBmicsoda a legfontosabb.

Hol a védőoltás, asszonyom?
Hol van a nemzeti kisebbségek EU-s védelme?

Felmérés szerint az Angliában élő zsidóság közel fele a hétköznapokban éli meg az antiszemitizmust. Európa más országaiban is aggasztóak a tünetek.

Ugyan Anglia már a szabadságot választotta, de a többi uniós tagállamban kutatják az antiszemitizmus okát. Az oknyomozók figyelmébe ajánlom az antiszemitizmus gerjesztőinek felkutatásában a Bizottságot, az EU vezetését, az EP többségét.

Magyarország, benne a magyar zsidóság számára is a fennmaradás egyedüli feltétele a kilépés, a jól előkészített kiválás, az iszlám Európa-projektből való kimaradás.

Schiffer is megmondta a múltkor: Jourova a kisebbségvédelmi előterjesztés kapcsán azt mondta, hogy az EU nem illetékes jogállamisági ügyekben.
Tehát ha az EU jogállamiságra hivatkozva pénzeket von el, azzal törvényt sért - teljesen normális reakció lesz, ha Magyarország sem fizeti be az EU-nak járó pénzeket.

Aztán mi lenne a NER arisztokráciával, Garancsival, a kedves vővel és Pénztáros Stróman Lőrinccel, akik az EU-s pénzekből lettek milliárdosok???
Ök soha nem fogják elengedni a fejőstehenet.

Jourova, magyarul, szemétség, aljasság, a neved!

Jourová asszonyság tévedésben van, amikor azt gondolja az ő szavára felfüggeszthetők az uniós támogatások, annak kifizetése.
Ugyanis az eljárásban bizonyítani kell, hogy összefüggés áll fenn a jogállamiság és a pályáztatás között.
Továbbá. A döntést bíróságon meg lehet támadni, s amennyiben a bíróság a felperes javára hoz ítéletet, akkor az EU-nak kártérítést is fizetnie kell.
Vajon Jourová asszonyság átvállalja a kártérítést és a saját jövedelméből kifizeti?

Amikor a vezetők maguk sem tudják mi az, amiről megegyeztek, akkor
biztosak lehetünk abban, hogy a fingot reszelik sok-sok pénzért.

Foglalkozhatna a bizottság politikai nyomásgyakorlásával az EU gyógyszerügynökségére.

Ne toljunk ki a kutyákkal:-)

Az EU, EB is vesztett már pert az EUB-nál.

Válaszok:
pollip | 2021. január 20. 15:20

,,igazából arra volna szükség, hogy a lengyelekkel, csehekkel, baltiakkal, akár szlovénokkal meg bolgárokkal csoportosan távozzunk ebből a kócerájból.,,

Szerintem nem erről van szó, hanem arról, hogy keresik az alapot, lehetőséget az uniós támogatások csökkentésére, megszüntetésére.
Ennek fő szorgalmazói az északi államok.

Együtt cseverésznek rendszeresen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés