Gyurcsányék életek árán is a félrevezetésre koncentrálnak

2021. január 20. 14:12

Horváth K. József
888
A magyar engedély épp olyan jó, mint az Unióé: ugyanazoknak a jogszabályoknak kell megfelelnünk. Ezt szívesen letagadják.

»Gyurcsány ájtatos manóként és baloldali, hataloméhes érdekbrigádja szenteskedve úgy állítja be magát, mintha oltáspárti volna. De nem az. Egyáltalán nem. Sőt azzal, hogy az Európai Unió engedélyét akarják megváratni a kínai és orosz vakcinák tekintetében, kifejezetten bomlasztják az oltásokkal kapcsolatos bizalmat. Hátráltatják a járvány visszaszorítását. Arra törekednek, hogy a bezártság minél tovább maradjon fönn, a lakosság elégelje meg a kormány »tehetetlenségét« és lázadva forduljon Orbán Viktor ellen.

Pedig jól tudják, hogy Kína vagy Oroszország nem azért nem kérte az engedélyt vakcináira az Európai Uniótól, mert félnek attól, hogy nem kapják meg. Kínának ugyanis fontosabb a saját, illetve ázsiai piaca, mint az európai. Oroszország számára is ott van a hazai piac, nem beszélve Brazíliáról, Dél-Amerikáról, ahova szintén szállít. Egyszerűen nem érdeke az Európai Unióval boltolni, ha valamely ország – például hazánk – ezt nem kezdeményezi.

Arról nem szólva, hogy a magyar hatósági engedély épp olyan jó, mint az Unióé, hiszen tagországként pontosan azoknak a jogszabályoknak kell megfelelnünk, mint ami alapján a brüsszeli egészségügyi szakhatóság dolgozik. Ezt Gyurcsányék szívesen letagadják. Az elhallgatással azt sugallják, hogy azért nem kéri az engedélyt Kína és Oroszország az Uniótól, mert gyenge, rossz minőségű a vakcinájuk és ezért nem kapnák meg az engedélyt.«

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés