LMP: Az unió húsz legszegényebb régiójába négy magyar tartozik

2021. január 20. 14:43
Fehér Attila szerint az egyik Csongrád-Csanádi megyei választókerületben, ahol ő akar indulni, Orbán helytartója regnál.

Le kell bontani a Fidesz rendszerét, vissza kell adni a magyar társadalom eltiport méltóságát és egy igazságos Magyarországot kell építeni – mondta Fehér Attila, akit Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke pártja jelöltjeként ajánlott a Csongrád-Csanád megyei 3. számú országgyűlési választókerületben élők figyelmébe. A társelnök szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az LMP elkötelezett amellett, hogy a 2022-es választáson minden kormánypárti indulóval egyetlen ellenzéki jelölt álljon szemben. Mint mondta, a földműves családból származó, szociológus végzettségű Fehér Attila, aki egy társadalomkutatással foglalkozó egyesületet is vezet, zöld politikusként kiemelten kezeli a vidéki térségek közlekedését és az emberek megélhetésének biztosítását.   

Schmuck Erzsébet kijelentette: egyre gyakrabban érhető tetten a kormány „csúsztatása”, most például az átlagbérről. Miközben a kabinet nettó 270 ezer forintos átlagbérről beszél, ebbe nem számítja bele a részmunkaidőben foglalkoztatottak jövedelmét, vagy azokét, akik legfeljebb ötfős cégnél dolgoznak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy tizenhat megyében alacsonyabb a megyei átlagbér az országosnál, de ha például a Csongrád-Csanád megyei átlagot a szegedi adatok nélkül számolnák, már csupán nettó 100-150 ezer forint lenne az érték.    

Fehér Attila arra mutatott rá, hogy az unió húsz legszegényebb régiójába négy magyar tartozik, amelyek egyike a Dél-Alföld. A térség problémái közé sorolta a betöltetlen orvosi praxisokat, a munkalehetőség hiányát, a fiatalok elvándorlását, az óvodák, bölcsődék rossz állapotát, a közbiztonság kérdését vagy a zöld fejlesztések hiányát. Elmondta: a következő hónapokban a térség mind a 22 településének lakóival fel kívánja venni a kapcsolatot, hogy megvitassa velük a problémáikat, igényeiket. Kijelentette: bár a választókerületnek 11 éve kormánypárti képviselője van, az inkább az Orbán Viktor miniszterelnök által kiválasztott „helytartó”, aki inkább a kormány érdekeit védte.

(MTI)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugyanezt az adatot kérjük 2010-re, amikor 8 év ballib kormányzás után voltunk. Tudod, akikkel most egybeforrva akartok újra kormányhatalmat.

Akkor onnan folytathatjuk.

,,Az unió húsz legszegényebb régiójába négy magyar tartozik,,

Mindez egyenes következménye az 1960 évtől napjainkig tartó megalomániás város és főváros fejlesztésnek, amely vidéktől, elsősorban a falvaktól vonja el a fejlesztéseket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés