Álomgyilkosok

2021. január 20. 10:36

Bencsik Gábor
Facebook
A Momentum négy éve próbálja átírni a saját múltját, négy éve próbálja letagadni, hogy demagóg álomgyilkosként született.

„Úgy tűnik, még a magukról hírhedten sokat képzelő momentumosok is szégyellik, amit Magyarország ellen négy évvel ezelőtt elkövettek. Ezért a Momentum négy éve próbálja átírni a saját múltját, négy éve próbálja letagadni, hogy demagóg álomgyilkosként született.

Az évfordulón Donáth Anna ezt írja: »2017. január 19-e minden momentumos számára fontos dátum: ekkor vette kezdetét a legnagyobb hidegben reggeltől estig tartó, 30 napos olimpiáról szóló népszavazási kampányunk. El akartuk érni, hogy a budapestiek dönthessék el, a város amiben élnek, a város, ami az övék, rendezzen-e olimpiát.«

Akkor most tegyük ide azt a kérdést, amit négy éve föltettek a budapestieknek: »Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?«

Amit Donáth Anna állít, tehát nem igaz. Ha igaz lenne, ezt a kérdést kellett volna feltenniük: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest lakossága népszavazáson döntsön a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázat benyújtásáról?”

Ők nem ezt akarták, mert ebből nem lehetett volna politikai hasznot kihozni. Ők a pályázat visszavonását, a budapesti – ténylegesen magyarországi, hiszen rengeteg vidéki helyszín is lett volna – olimpia elbuktatását akarták. Azzal, hogy az addig hatpárti konszenzus övezte kezdeményezést átpozícionálták, és budapesti kormányellenes szavazást csináltak belőle, az elbuktatás sikerült. Ne feledjük, egyetlen kivétellel soha nem szavaztatták meg a népet arról, hogy akarnak-e olimpiát – okkal. Az egyetlen kivétel Hamburg, ott szoros versenyben, 52-48 arányban el is bukott a pályázat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülye vagy fiam, Miért 5000 magyart küldött a halálba Orbán? Miért nem 600.000-et? Hatmilliót? 15 milliót?
Miért nem, te barom?!

Bocsika, de az olimpiai pályázatot a kormány vonta vissza, tehát valaki szólhatna Bencsik elvtársnak, hogy nem a Momentum az álomgyilkos, hanem I.Viktor és csapata.
A Momentum csak -Pártunkkal és Kormányunkkal ellentétben- meg akarta kérdezni a budapestieket, hogy akarnak-e olimpiát. I
I.Viktort és csapatát ez nem érdekelte, a Momentumot viszont igen.

És tegyük hozzá, hogy olimpiát mindenütt az állami költségvetésből rendeznek, nem egy város költségvetéséből. Nálunk sem a budapesti lakosok rendezték volna, ezért népszavazás esetén a teljes magyar lakosságnak illett volna szavaznia. És tegyük hozzá azt is, hogy a Momentum vezetője az olimpia-rendezésben rivális Franciaországból tért haza és azóta is a francia politikai kapcsolat (és támogatás) a meghatározó számukra. S nem csak az eredeti céljukat próbálják utólag elhazudni, hanem azt próbálják eladni ifjonc támogatóiknak, hogy 'Orbán megfutamodott' a népszavazástól, ami a legaljasabb hazugság, hiszen a valóságban nem lehetett volna már a népszavazást lebonyolítani az olimpia helyszínéről való döntés előtt, s egy függő népszavazással a hátában a magyar pályázat nyilvánvalóan teljesen esélytelen lett volna. Az időzítés volt ennek a dolognak a kulcsa, amit egészen biztos, hogy a franciák találtak ki, vagy a franciákkal egyeztetve egy magyar ellenzéki csoport.

Tönkretették sok ember több éves kreatív munkáját, megöltek egy évszázados magyar álmot (joggal feltételezzük, hogy egy országos népszavazáson a többség támogatta volna a rendezést) és megtorpedóztak egy nagyívű kormányzati sport-turisztikai stratégiát, amely az olimpiarendezésre volt kifuttatva. És a kis sunyik utólag ünnepeltetni szeretnék magukat ezért a hazaárulásért.

De ugye tudod, hogy te most a kétharmadra mondtad azt, hogy "négy szavas mondatból értő átlagszavazó"???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés