Elejét kell venni a digitális károkozásnak

2021. január 19. 18:10

Varga Judit
Facebook
Az óriásvállalatok magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik.

„Ma Rigó Csabával, a Gazdasági Versenyhivatal elnökével egyeztettem a nemzetközi digitális vállalatok visszás kereskedelmi gyakorlatáról.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy ezeknek az óriásvállalatoknak a magatartása gyakran nemcsak a véleménynyilvánítás szabadságát sértik, hanem a tisztességes versenyt és a fogyasztói jogok teljes körű érvényesülését is veszélyeztetik

A Gazdasági Versenyhivatallal közösen biztosítanunk kell az átlátható és biztonságos piaci működést, és minden rendelkezésünkre álló eszközzel elejét kell venni a digitális károkozásnak.

Ahogyan a való életben, a virtuális világban is fenn kell tartani az egyenlő versenyfeltételeket, védelmezni kell a fogyasztói jogokat és szankcionálni kell az etikátlan piaci magatartást.

Azzal a kérdéssel foglalkozunk a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülésén, hogy a vállalatok és a magyar emberek is megfelelő védelmet kapjanak a digitális károkozással szemben!

Today, I discussed the international digital companies’ problematic commercial practices with Csaba Rigó, president of the Hungarian Competition Authority. Experiences from the previous period have shown on several occasions that the behaviour of such giant companies are not simply violating the freedom of expression but the full prevail of consumers’ rights and fair competition too

Together with the Hungarian Competition Authority, we should ensure transparent and safe market operations, while digital damaging must be prevented with all available means.

Just like in real life, equal competitive conditions must be maintained, consumers’ rights must be protected and unethical market behaviour must be sanctioned in virtual life as well.

At the extraordinary Digital Freedom Committee meeting, we are going to analyse the question on how to give Hungarian people and companies a proper protection against digital damaging”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ember óhatatlanul összehasonlítja az Orbán kormány tehetséges nő tagjait az ellenzéki kínálattal, s egy percig nem inog meg elhatározásában, abban, hogy normális, az ország, a nemzet, a családja jövőjéért felelős, értelmes ember 22-ben csak a Fideszre szavazhat.

Juditka! A háborús helyzet viszont nagyobb sebességet indokolna, átfogó stratégia kidolgozását.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés