Gulyás Márton köre letolvajozott a heti hetes videó miatt

2021. január 19. 16:12

Rákay Philip
Facebook
Miközben pont ugyanazt tettem, mint mindenki más is, aki a YouTube-on, vagy a Facebook-on videót készít.

„GULYÁS MÁRTON KÖRE LETOLVAJOZOTT A HETI HETES VIDEÓ MIATT...

Miközben pont ugyanazt tettem, mint mindenki más is, aki a YouTube-on, vagy a Facebook-on videót készít. Mások által közzétett fényképeket és mozgóképeket használunk fel ahhoz, hogy új tartalmakat állítsunk elő. Sokszor másképp értelmezve, más szemüvegen keresztül látva és elmesélve történeteket. Erről szól a közösségi média.

Konkrétan lehetetlen feladat volna minden egyes Bidenről, Merkelről, Clooneyról vagy éppen Orbánról készült fotó, videó, vagy a – sokszor illusztrációként használt – filmbejátszások készítőjét, jogtulajdonosát felkeresni azzal, vajon hozzájárulnak-e a webes másodközléshez. Az online tér a gyorsaságról és egymás tartalmainak felhasználásáról is szól, ami - legalább egymás között ismerjük el – mindenkinek egyformán jó, hiszen nézettséget, beszédtémát produkál.

Pontosan tudja mindezt Gulyás Márton és a vele szimpatizáló média is, most mégis engem tolvajoz, amiért merészeltem a Partizán szilveszterkor leadott Heti Hetes című adásából kiragadni és felnagyítani bizonyos - a balosok számára nyilván kínos - részleteket.

Éppen úgy, ahogy a nálam sokkal régebb óta az online térben mozgó Gulyás Márton teszi rendszeresen, aki különböző műsoraiban előszeretettel használ más által készített felvételeket, saját narratíváját megtámasztandó.

Még egyszer mondom, pont mint mindenki más, aki ebben a furcsa, a régi, klasszikus, »sugárzott« televíziós platformokkal semmiben sem összehasonlítandó, összemérhető műfajban dolgozik.

Ha jól értelmezem: a Partizán újrahasznosítása – haladóék szerint – teljesen rendben van, ellenben a Patrióta anyagfeldolgozása gyakorlata ördögtől való.

Na, ne vicceljünk már...”

https://magyarnemzet.hu/.../gulyas-marton-az-mtva-tol.../...

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szokásos ballib kettősmérce...

Ez a Gulyás is ápolja a klasszikus ballib hagyományt. Másból sem állt a csatornája, mint MTV-ből, HírTv-ből, EchoTv-ből bevágott - sokszor egeszen hosszú! - anyagok összeszerkesztéséből. Erre meg ha más csinálja PONTOSAN UGYANAZT, akkor nekiáll őrjöngeni...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés