Egy „média-Marshall-segély” minden direkt politikai beavatkozásnál nagyobb segítség lenne

2021. január 19. 18:21

Hegyi Gyula
Népszava
Azt hiszem, minden baloldali érzelmű honfitársunk örül annak, hogy Joe Biden legyőzte Donald Trumpot.

„Azt hiszem, minden baloldali érzelmű honfitársunk örül annak, hogy Joe Biden legyőzte Donald Trumpot, és vele azt a tébolyba forduló káoszt, amit a Trump-elnökség jelentett. Sokan még boldogabbak lennénk, ha Bernie Sanders nyerte volna előbb a demokrata jelöltséget, majd az elnökséget is. Sanders fellépése az európai baloldalt is szép reményekkel töltötte el, hiszen egy szociáldemokrata Egyesült Államok az európai progresszió szövetségese lehetett volna egy új, igazságos világrend megteremtésében. Ez a remény egyelőre elszállt, de az amerikai fiatalság jelentős részének radikális balrafordulása jó jel a jövőre. Joe Biden elnöksége a világot jó eséllyel visszaállítja a »business as usual« rendjébe, és ez önmagában is megnyugtató Trump ámokfutása után.

A Biden-kormányzat bizonyosan nem lesz az Orbán-rezsim nagy barátja. Puszta létezésével erkölcsi bátorítást adhat a Fidesz leváltásáért küzdő magyar liberálisoknak, és közvetve a baloldalnak is. De direkt beavatkozást ne várjunk Washingtontól. Orbán Viktor rendszerét itthon, a magyar választók megnyerésével, egy patrióta és szociális összefogással kell legyőznünk. Ehhez az új amerikai adminisztráció azzal nyújthatja a legnagyobb segítséget, ha jelentős anyagi és technikai támogatást ad a független média megerősítéséhez. Egy »média-Marshall-segély« minden direkt politikai beavatkozásnál nagyobb segítség lenne”.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyula!

Már elfelejtetted a nagy Szovjetunióhoz írt ódáidat, Neked mindig kintről kell egy segg, miként az elvtársaidnak. Mint az MSZP katolikus műhelyének vezetője biztosan sokat imádkoztál Biden győzelméért. Amiért Brezsnyev fentről megorrolhat rád, látván hűtlenségedet.

Amerikai pénzből lennének függetlenek:-))))))
Azt azért elismerte, hogy az USA most fogja lerakni a szocializmus alapjait.

"Sanders fellépése az európai baloldalt is szép reményekkel töltötte el, hiszen egy szociáldemokrata Egyesült Államok az európai progresszió szövetségese lehetett volna egy új, igazságos világrend megteremtésében. "
De hát, az "új, igazságos világrend megteremtése" megtörtént 1945. május 8-án.
De ha ez nem elég, megtörtént pár hónappal később, Nürnbergben.
Legyőzte a demokrácia a zsarnokot, vagy mégsem?
Mi történt itt 45.5.8. óta?
Azóta rabságban éltünk-élünk?
Kik a rabtartók, Gyula, csak nem a tesóid?

Igen
" az új amerikai adminisztráció azzal nyújthatja a legnagyobb segítséget, ha jelentős anyagi és technikai támogatást ad a független média megerősítéséhez. Egy »média-Marshall-segély« minden direkt politikai beavatkozásnál nagyobb segítség lenne”."
ez felhívás, jöjjenek a "szövetségesek", szabadítsák fel Magyarországot és a médiát meg vegyék át az "ideiglenesen itt állomásozó" demokratikus csapatok...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés