Közösségi csatatér

2021. január 18. 15:11

Bohár Dániel
888.hu
Itt az ideje felfogni és megérteni, hogy az előttünk álló csatát a közösségi médiában kell megvívni.

„Nehéz lesz? Nem kérdés.

Ennek ellenére se jusson eszébe senkinek még egyetlen pillanatra sem, hogy elhagyja a legnagyobb közösségi média platformokat. A politikai vitákat (még sok esetben a politikusoknak is) ma már a Facebookon kell megvívni. Tetszik, nem tetszik ez a helyzet.

Nehezített a pálya? Ez sem kérdés.

Azonban előre eldönteni, hogy (sportnyelven) fel sem megyünk a pályára óriási hiba lenne. Az utóbbi időszakban láthattunk egészen extrém eseteket arra, hogy a nagy tech cégek miként szólnak bele a választásokba vagy a politikai vitákba. Az Egyesült Államokban például úgy, hogy az amerikai elnök fiókjait letiltják. Donald Trumptól elvették azt az eszközt, amellyel majdnem 100 millió emberhez tudott szólni. A techdiktatúra tette szembemegy a szólásszabadság és a demokrácia minden elemével? Igen, méghozzá nagyon durván. Hogyan reagál erre a fősodratú média és a balliberális, demokrata oldal? Ünnepli! Örül neki, hogy olyan értékétől fosztották meg az államokat, amely azért egy ideig része volt az ország történelmének. Ha Donald Trumppal megtehetik, kivel nem? Gondolhatnánk teljesen jogosan.

Nagy valószínűséggel a hazai jobboldali közösségben nincs olyan újságíró, véleményvezér, influenszer vagy bárki, akit ne korlátozott volna már valamilyen szinten mondjuk a Facebook. Sajnos a helyzet az, hogy a Magyarországon legnépszerűbb közösségi oldalon irtják a jobboldali gondolatokat. Ezeket tapasztalva teljesen jogosan merült fel a kérdés több embernél is, hogy akkor mi értelme »itt« maradni? Ebben az írásban erre a kérdésre szeretnék választ adni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés