Fekete-Győrnek Orbán fiát kellene futóversenyre hívnia

2021. január 18. 7:58
Mészáros József
Vasárnap
Akik ezt elvégzik, azokra minden származási ország büszke. Kivéve a sok-sok ösztöndíjjal kistafírungolt momentumisták.

„A Momentum vakerpolitikusa ezúttal Orbán Gáspár angliai, katonai kiképzésének költségei kapcsán próbált híreskedni. A verbális csetepaté egyik állomása volt, hogy Fekete-Győr futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot, a parlament honvédelmi államtitkárát, amikor az arra próbálta rábeszélni, hogy álljon be ő is katonának. Németh helyében én válaszul inkább egy szkanderversenyt ajánlottam volna a momentumos főelnöknek, lévén, ha Fekete-Győr abból indult ki, hogy Németh túlsúlyos, akkor Németh Szilárd meg arra bazírozhatott volna, hogy »Fegyőr« meg olyan vállas, mint a seprűnyél.

Vessünk egy pillantást erre, az Orbán Gáspár által abszolvált angliai Sandhurst Akadémiára. Az egyéves kiképzés ára 40 millió forint, melyet honvédségi pályázaton lehet elnyerni. Nem tudom, mennyibe kerül idehaza a szerződéses katonák speciális egységek számra szóló kiképzése, de utánanézek, becsszó. Porkoláb Imre nevű katona volt 1994-ben az első magyar, akinek sikerült elvégeznie a Sandhurst-képzést. Merthogy, hiába a pénz, húsz jelentkezőből jó, ha egyet felvesznek, ráadásul a felvettek közül is sokan lemorzsolódnak – nagyon könnyen kivágják a hallgatókat, akár az utolsó héten is. A következő hazánkfia, aki teljesítette a Sandhurst követelményeit, 1996-ban Benei Péter volt. Tavaly már három magyar katonának sikerült az ominózus angliai akadémiát elvégezni, köztük Orbán Gáspárnak, a miniszterelnök fiának.

Az említett első magyar, Porkoláb Imre később könyvet is írt a Sandhurst Akadémia képzéséről. Érdemes belekukkantani! Bizonyára jó buli 90 kilós póznákkal 12 kilométert gyalogolni, pihenésképp Egyiptomban kígyókat meg skorpiókat összefogdosni, éjszaka inkább a padlón aludni, mert az ágyat úgy kell bevetni és a reggeli szemlén bemutatni, hogy a kedves hallgatók inkább nem gyűrik össze… Egy szöszért a zubbonyon, vagy egy halvány foltért a cipőn súlyos büntetés jár. Kificamodott boka nem ad felmentést a legnehezebb terepeken sem a futás alól, plusz az elméleti képzés kábé hasonló szigorral és töménységben zajlik.

Jó, jó…, értem én, hogy a fentiek ismeretében miért nem Orbán Gáspárt hívta ki futó- vagy bármilyen versenyre az arcszőrből és dumából összerakott momentumos elnökfőtitkár (pedig nagyon megnéztem volna, melyikükben szívódott fel jobban a bébitápszer). Szóval, egy év tömény szadiparti. Akik ezt elvégzik, azokra minden származási ország büszke. Kivéve a sok-sok érdekes ösztöndíjjal kistafírungolt momentumisták, in Ungarn.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kurvára nem szeretném, ha a Fidesz azért bukná el a 2022-es választást, mert Orbán Gáspárnak a Sandhurst Akadémián való képzésével könnyen leüthető magas labdát kapott az ellenzék.
Sajnos, el kell ismerni, hogy Orbán Gáspár akármilyen kiválóan teljesített, a történetnek akkor is erős nepotizmus szaga van. Mi hiába tudjuk, hogy most sokkal nagyobb tétek forognak kockán annál, hogy az ilyen apróságokon fennakadjunk, a történet akkor is alkalmas arra, hogy az ellenzék védhetetlen ütéseinek tegye ki a kormányoldalt.
Az eszetlen globális liberális nyomulás miatt iszonyú fenyegetésekkel néz szembe Magyarország és a fehér ember. Minimalizálni kellene az esélyét annak, hogy olyan léphessen Orbán helyébe, aki maga is az említett fenyegetés része, vagy olyan, aki csak arra képes, hogy letolt gatyával bambán tűrje, bármi történjék is.

Kicsit ösztöndíjellenes ez a fegyőr, vagy szomorú hogy másnak is jut.
Elég megnézni a Wikit, hogy Fegyőrnek mi jutott, mármint ösztöndíjból:
2015-ben végzett jogászként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Egyetemi tanulmányai közben ERASMUS ösztöndíjjal két szemeszteren át tanult a Heidelbergi Egyetem jogi karán.[
2016-ban a berlini Humboldt Egyetemen politikatudományt hallgatott egy német nemzetközi parlamenti ösztöndíj keretében.
2015–2016 között Brüsszelben az Európai Parlament Jogi Ügyek Bizottságánál szerzett tapasztalatot, majd elnyert egy Bundestag-ösztöndíjat Berlinbe. Hans-Peter Friedrich irodájában volt gyakornok.[8]
2018-őszén megkapta az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma által támogatott International Visitors Leadership program ösztöndíját.

A hasonlóság kedves Fegyőr közötted, meg az Orbán Gáspár között, hogy mindketten ahhoz vagytok lojálisak, akik fizetik a tanulmányaitokat.
Így az Orbán gyerek Magyarországhoz, te meg lásd fentebb.

Egy jogi egyetemen senki sem kap "brahiból" diplomát. Azért a diplomáért mindenkinek meg kell dolgoznia.

"Jogi versenyt? Mekkora ökörség!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés