Anne Applebaum: Orbán már évek óta dolgozik a lakosság polarizálásán

2021. január 18. 8:29
A történész szerint a magyar lakosság fogékony a megosztásra.

Az Egyesült Államokban visszaszorult a tekintélyelvűség, Lengyelországban viszont továbbra is megmaradt Duda elnök alatt, aki Orbán Viktor bűntársa, így Varsó a Brexit után a következő súlyos gondot jelenti az EU számára. Ezt a spanyol El Paisnak mondta Anne Applebaum publicista – írta meg a HVG.

Hozzátették: az 56 éves hölgy, akinek nemrég jelent meg könyve a demokrácia és az autokrácia küzdelméről, járatos Közép- és Kelet-Európa ügyeiben, már csak azért is, mert férje Sikorski volt lengyel külügyminiszter, illetve parlamenti elnök, jelenleg az ellenzéki Polgári Platform strasbourgi képviselője.

A HVG megírta: Applebaum nem gondolja, hogy akár Lengyelország, akár Magyarország nagyban különbözne olyan rendszerektől, amelyek a megosztásra építenek. Csak Orbán már évek óta dolgozik a lakosság polarizálásán, mivel az emberek fogékonyak rá. Ez a sikere titka, noha népszerűsége jelenleg visszaesett. De az mindenütt kifizetődik, ha egymással szembefordítják az embereket – írják.

(HVG)

Fotó: AFP

Összesen 154 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lengyelek, magyarok....a két népnek volt bátorsága a fegyveres ellenálláshoz.

Minden demokráciában van "megosztás", "polarizáció", mert ez a politikai küzdelem része. Ez a némber nem tudja, hogy minden definícó relatív? Majd pont ő mondja meg, hogy Orbán "megosztó" vagy sem.

Szívesen olvasnék tőle az amerikai demokrácia alkonyáról, a fellazítás politikája változatlan továbbéléséről, eszközeiről, szereplőiről, kiemelten az ellenzéki pártokról.

Egy diktatúra jó lenne ha békén hagyná a maradék európai demokráciát, miért kell még jobban megutáltatni magukat a világgal.

A Demokraták már évek óta dolgoznak a lakosság polarizálásán. Az Usa lakossága fogékony a megosztásra.

Hát igen, eléggé sértegeti azokat, akik a fideszre szavaznak.
Le kell váltani a hülye magyarokat, gondolom, hogy ezt akarja.
:-(

Hazug tyúk, mint az újbarbárok, ez fajuk alapja. Betegek, beteg aggyal, egóvak. Hitlert, Sztálint felülmúló gonosz gátlástalansággal...
"A barbárok koronként változó, az ókortól napjainkig folyamatosan árnyalódó jelentéstartalommal a saját kultúrától idegen, népelemek, közösségek".
Itt egy másik barbár, a barbártörzsből:
"Tucatnyi elnöki rendeletet tervez aláírni már beiktatása napján Joe Biden – jelentette be leendő kabinetfőnöke, Ron Klain. A Fehér Ház stábjának vezető tisztségviselőihez intézett körlevelében Klain"
Ki ez a Klain? Természetesen a gazda ország saját kultúrájától idegen népelem, de ahogy minden barbár, ő akar parancsolni...
"Klain is Jewish.[11][12"
""Az 1961-es születésű Klain ügyvédjelöltjeként a Legfelsőbb Bíróság mellett ténykedett. [14]

---- 28 évesen!!!!! 1989 és 1992 között az Egyesült Államok Szenátusának Igazságügyi Bizottságának főtanácsadója volt , [15] felügyelte a jogi személyzet alkotmányjogi, büntetőjogi, monopóliumjogi és a Legfelsőbb Bírósági jelölésekkel kapcsolatos munkáját, beleértve az 1991-es éveket is. Clarence Thomas Legfelsőbb Bíróság jelölése ."
Így ment át az USA a mélyállam totális Hitler-Sztálin terrorállamává, az ilyen Klainok tízezreinek elhelyezésével az Egyesült Államok MINDEN, az összes irányító, felügyelő, szervében. Ami mára elrejtőzködő, de éppen ezért annál hatalmasabb terrorállammá "fejlődött"..."
APPLEBAUM UGYANENNEK A BARBÁR TÖRZSNEK A LÁTHATÓ BARBÁR TAGJA.
Ők - a barbár bűnszövetkezet tagja - megmondják: hogy Duda elnök Orbán Viktor bűntársa...
Természetesen Applebaum igyekszik nem barbárnak beállítani önmagát, de a lényegen ez nem változtat. Ugyanaz.
"Applebaum has stated that she was brought up in a "very reformed" Jewish family.[9]
Applebaum kijelentette, hogy "nagyon megreformált" zsidó családban nevelkedett. [9]"
Biden kabinetfőnöke: "Klain is Jewish.[11][12"
"Anne Applebaum Jewish family.[9]
Miért érzi úgy az ember, hogy a Kennedy-gyilkosság óta egy előre kitervelt, folyamatos, soha nem szünetelő államcsíny folyik az USA-ban?
Titkos módszerekkel, titkos társaságokkal, ahogyan ezt JFK világosan elmondta... A nevek alapján - Soros nyílt Társadalmai - nyilvánvalók a titkos társaságok.
EZ MAGA A DEMOKRÁCIA vége, ám higgyük el, EZ VALÓBAN MAGA A SZÍNTISZTA DEMOKRÁCIA.
Sem Klainoktól, sem Applebaumoktól nem tudjuk meg, minek a nevében és felhatalmazásával férkőztek be - rejtetten, törvényellenesen - egy keresztény világ irányító posztjaira, tízezrével, százezrével.
Ez feloldhatatlan kérdés.

Apfelbaum volt az első megosztó is:
A kommunista hierarchiában Lenin után a harmadik figura volt Zinovjev (Apfelbaum). Ő deklarálta 1918 szeptemberében:

"Legyőzendő az ellenségeinket, nekünk alkalmazni kell a saját szocialista militarizmusunkat. Szovjet-Oroszország 100 milliós lakosságából magunkkal viszünk 90 milliót. A maradék számára nincs mondanivalónk. Őket meg kell semmisíteni."
(Forrás: az angol nyelvű Wikipaedia, Red Terror címszó, 2011. november 24-i hozzáféréssel.)

Zinovjev -Apfelbaum-hoz hasonló polarizálásban gondolkodott a legnagyobb kommunistamészáros is:
A kínai kommunista vezető, Mao Ce-tung 1957. november 14-én elvtársainak kifejtette:

"Képzeljük el hányan halnának meg ha (atom)háború törne ki. A világon jelenleg 2.7 milliárd ember él és a harmada megsemmisülne. Vagy, ha több, akkor a fele.... Azt mondom, ha a legrosszabb történik és a fele elpusztul, még mindig a fele megmaradna, viszont az imperializmus megsemmisülne és az egész világ szocialistává válna. Aztán néhány év után megint 2.7 milliárd ember élne a földön."
Forrás: Frank Dikötter: Mao's Great Famine, the history of China's most devastating catastrophe, 1958-1962, Walker Publishing Company, New York, 2010, 13. old. (Mao nagy éhinsége, Kína történetének legrombolóbb katasztrófája)

Látható, hogy a kommunista tervgazdálkodáshoz hűen, a hullahegyek is előre meg lettek tervezve.

Egy másik polarizáló elvtárs teszi tiszteletét, kedves Anne:
"A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget."- fogalmazta Ernesto "Che" Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.

Megnéztem, hogy ki ez a zenitaph, és inkább kinyomtam. Beböfög valami egysorosat, aztán eltűnik, máshol is maximum csak gúnyolódásra futja.
Amúgy meg persze, ez az "Orbán polarizál" olyan, mintha azt mondanák, hogy "Orbán visszaütött", mert a haladó, liberális oldal a "gyűlöletkeltés ellen fellépve" gyűlölködik már nagyon régóta. Érdekes kísérlet lenne kiszedni a konkrét neveket és egyéb tájékozódási pontokat az utóbbi év cikkeiből, és bedobni, hogy mennyire gyűlölködik vajon a cikk szerzője...

Szegény Applebaumnak bizonyítania kell a rendszer iránti hűségét, mióta aláírta azt a nyilatkozatot a nemtudoményhány barátjával együtt, hogy értik ők, hogy cancel culture, de ne lőjenek már a harcostársaikra...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés