A DK felszólítja az OGYÉI-t, ne engedjen a kormány nyomásának

2021. január 18. 12:36
A párt a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán adta ki a közleményét.

„A DK szerint felelőtlen és veszélyes, hogy a kormány egy olyan bizonytalan hatékonyságú, Európában bevizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar oltani, amit nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség” – áll a párt közleményében. Azt írják, „Orbán rádióinterjúja szerint ráadásul a kormány a 60 évnél idősebb krónikus betegeket oltaná itthon a kínai vakcinával, amivel még Kínában is csak 59 éves korig oltanak, és amiről maga a gyártó mondta, hogy a 60 év feletti krónikus betegek esetében kockázatos a beadása”.

A párt hangsúlyozza: a DK a Fidesz minden hangulatkeltésével ellentétben oltáspárti, „azt szeretnénk, ha minél többen beoltatnák magukat, és így minél hamarabb magunk mögött tudhatnánk a járványt és a válságot, ám mi, európai magyarok az Európai Gyógyszerügynökség döntését tartjuk szakmainak és politikailag függetlennek”.

„A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja az Országos Gyógyszerészeti Intézetet, hogy ne engedjen a kormány politikai nyomásának a kínai vakcina engedélyeztetése kapcsán!” – fogalmaz a dokumentum. Azt írják, „azzal, hogy Orbánék a kínai vakcinát propagálják, csak azt fogják elérni, hogy még azok sem akarják majd beoltatni magukat, akik egyébként az oltás pártján állnak”. S azzal zárul a közlemény, hogy „lehetővé kell  tenni, hogy az emberek szabadon választhassanak a vakcinák közül, és ne kényszerítsék rájuk a kínai gyártású oltást!”  

(MTI-OS)

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne zavarjon, hogy az 50 százalékot a Sinovac vakcinájára mérték, a kormány megy a Sinofarmmal tárgyal, amelynek a vakcinájára 80-85% körüli hatékonyság tudható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés