A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés

2021. január 17. 15:36

Kásler Miklós
Facebook
Orvos-miniszterként elítélem az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést.

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés. A világjárvány megfékezésének egyetlen módja az emberek immunitásának a tömeges oltással való megteremtése. A lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés. A közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is.

Orvos-miniszterként elítélem az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket. Magyarországon már több mint százezer ember, többségében egészségügyi dolgozó, kapott oltóanyagot. A Pfizer és a Moderna vakcinájának uniós beszerzése azonban lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle oltóanyag beszerzése tekintetében. Ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amelyek igazolják biztonságosságukat és hatásosságukat.

Majd egy esztendő hősies helytállása, jelentős összefogása és embert próbáló korlátozásai után még egy jelentős lépés megtételére van szükség a járvánnyal szemben. Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Írod ezt a kínai komcsik billentyűzetén, nyomkodod a kínai komcsik által gyártott telefonodat, kínai komcsik által gyártott kütyükre bízod rá az életedet a mindennapi közlekedésben, és kínai komcsik által gyártott gyógyszereket szedsz, ha beteg vagy.

Lanchester kollégához csatlakozva várnám annak a pontos kifejtését és adatokkal bizonyítását:
- nem kellően tesztelt,
-nem megfelelően dokumentált,
- időseken soha nem alkalmazott,
- 80%-os hatásosságú.
A dokumentálásnál légyszíves pontosan kifejteni, hogy a gyártói vagy az OGYI dokumentálásra gondolsz-e? Pontosan melyik gyártói jegyzőkönyvek hiányoznak (miből csinálta, milyen módon, milyen tulajdonságú alapanyag, milyen tisztaságú hatóanyag, stb.)
Az OGYI mit nem tud ellenőrizni a gyártói dokumentációból? Melyik gyártási fázisra nem láthat rá? Szerinted nem tudják ellenőrizni a gyártó minőségbiztosítást?

Ha a fentiekre válaszolsz, akkor bizony igazat tudunk adni neked, én magam, meg a gyógyszergyártással foglalkozó, kutató feleségem.

Ez a Duda biztosan okosabb, mint a gyógyszerhatóság.

a nyugati hatosagok szerint nagyobb hatasfoku tegyuk hozza... hogy hogy nem a sajatjukat hozzak ki jobbnak...

A sajtóban az jelent meg, hogy a teljes gyártási dokumentációk megkaptuk a kínaiaktól. Az előírt protokoll szerinti teljes dokumentációt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés