Egyáltalán nem létezik kidolgozott oltási terv

2021. január 16. 21:51

Vásárhelyi Mária
Facebook
Amit a kormány tesz oltás-ügyben, az mindvégig csak rontott a helyzeten.

„Magyarország viszonylag jól áll »oltakozás« (brrr!) tekintetében Európában, csupán néhány ország előz meg bennünket a 100 ezer főre jutó átoltottságban. Meggyőződésem azonban, hogy ezt az eredményt nem a kormányzati intézkedéseknek és kommunikációnak köszönhetően, hanem annak ellenére értük el. Biztos vagyok benne, hogy azt, hogy nálunk ilyen eredményesen zajlik az oltás, kizárólag az egészségügyi dolgozók áldozatkészségének, odaadásának és találékonyságának köszönhetjük. Amit a kormány tesz oltás-ügyben, az mindvégig csak rontott a helyzeten. Hiszen nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem létezik kidolgozott oltási terv, semmit nem tettek az oltási folyamat dokumentálásának digitalizálása érdekében, össze-vissza hazudoznak az ideérkező oltások mennyiségével kapcsolatban, elhallgatnak minden olyan információt, amelyet kötelező lenni megosztani a lakossággal, a nem létező oltási rendet is folyamatosan változtatják és egyfolytában orosz és kínai oltásokkal ijesztgetik az embereket.  Semmiféle kampányt nem folytatnak az »oltakozási kedv« növelése érdekében és semmiféle értelmes információt nem adnak a járvánnyal kapcsolatban. Valójában az oltás terültén is teljes a káosz, csak az egészségügyi dolgozóknak köszönhető, hogy mégis folyamatos az oltás és nem kerül a szemétbe az oltóanyag jó része. A kormány részéről a járvány kezelést és a védekezést is politikai szempontok motiválják és ez tragédia az ország számára. A járvány kezdetétől a orvosok, a nővérek, a szociális területen dolgozók voltak azok, akik fáradtságot nem ismerve küzdöttek értünk #magyaremberekért. Amit a kormány tett, az a legtöbb esetben inkább ártott, mint használt. És a területen dolgozóknak nem csak a vírussal, hanem a kormány kaotikus, nem egyszer teljesen irracionális intézkedéseivel szemben is fel kell venniük a harcot. Azt hiszem nem is tudjuk, hogy mekkora hálával tartozunk azoknak, akik nemcsak a vírussal, hanem a kormánnyal szemben is lassan egy éve küzdenek azért, hogy a lehető legkevesebb áldozattal éljük túl ezt a járványt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért, teljesen igaza van! Megállapította, hogy se Orbán Viktor, se egyetlen kormánytag nem oltott be senkit! Igaz, hogy az ellenkezőjét senki nem állította, de minden nincs...

Jó, ezen kívül uszított egy kicsit a kínai és az orosz vakcina ellen is, de azokat ugye a kormánynak még nem sikerült beszereznie, így a hölgy annyira nem veszélyes, mint mondjuk Gödény György.

,,Egyáltalán nem létezik kidolgozott oltási terv,,

Milyen oltási tervre gondol ez az asszonyság?
Mit szeretne, hogy tartalmazzon?
Erről azonban egy szót sem ír, mert valószínű fogalma sincs róla.

"Egyáltalán nem létezik kidolgozott oltási terv"
Mért kell egy nyilvánvaló tényben hazudni? totálisan lejáratják magukat.

Te csak egy szaros provokátor vagy.

De!
1. A te linked is azt mutatja, hogy Magyarország viszonylag jól áll oltakozás tekintetében Európában.
2. "Hiszen nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem létezik kidolgozott oltási terv" - Miért nyilvánvaló? De ha úgy lenne is, nem az az oltás akadálya, hanem a vakcina hiánya. Persze a Nyugat is azért vesztette el a meccset a Szovjetunióval szemben, mert ott hanyagolták a tervezést; abban a tévedésben ringatták magukat, hogy elég csak annyi, hogy a polcok tele vannak áruval.
3. "semmit nem tettek az oltási folyamat dokumentálásának digitalizálása érdekében" - Mi van? Szerinted csak kockás papíron tintaceruzával dokumentálják az oltásokat? Tilos volt számítógépet használni a dokumentáláshoz?
4 "elhallgatnak minden olyan információt, amelyet kötelező lenni megosztani a lakossággal" - A MINDENt ugye biztosan nem igaz. De a MINDEN nélkül is ez egy olyan gumikifogás, amely akármennyi adat megosztása után is előadható, ha van hozzá elég rosszindulat.
5. "egyfolytában orosz és kínai oltásokkal ijesztgetik az embereket" - Ha Mariska az ellenzékre gondolt, akkor ez igaz.
6. "Semmiféle kampányt nem folytatnak az "oltakozási kedv" növelése érdekében" - Amíg ennyire vékonyan csordogálnak a vakcinaszállítmányok, kockázatos lenne egy intenzív kampánnyal hergelni az embereket, de
https://vakcinainfo.gov.hu/mie..
http://medicalonline.hu/eu_gaz..
7. "csak az egészségügyi dolgozóknak köszönhető, hogy mégis folyamatos az oltás és nem kerül a szemétbe az oltóanyag jó része" - Hát, tényleg nem a kormánytagok végzik az oltást. De nekem speciel jobb is, ha nem személyen Orbán Viktor olt be.
8. "A kormány részéről a járványkezelést és a védekezést is politikai szempontok motiválják" - Így van, ..szd meg! Az motiválja a kormányt, hogy ha jól csinálja, akkor a választók újra rá fognak szavazni. Az ellenzéket meg az motiválja - Vsárhelyi Máriával együtt -, hogy semmi ne sikerüljön, mert az az egy esélyük marad a kormánybuktatásra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés