Agrárszakértőt szólaltatott meg a Népszava, de elfelejtették megemlíteni, hogy a DK politikusa

2021. január 16. 19:48
Megesik az ilyen.

A Népszava egy igencsak kritikus írást jelentetett meg a vidékfejlesztési pályázatokat illetően. A cikk kapcsán megszólaltattak egy általuk szakértőként aposztrofált cégvezetőt is, Benedek Szilvesztert, aki az elbírálási rendszerről fogalmazott meg bírálatot. Annyi hiba csúszott csupán a gépezetbe, hogy Benedek a DK politikusa, ezt pedig elfelejtették közölni – írja a hirtv.hu.

Benedeket egyébként tavaly novemberben mutatta be Gyurcsány Ferenc, mint a párt föld- és vidékpolitikájáért felelős politikusát. Az egyébként valóban vállalkozó Benedek korábban a Momentumban tevékenykedett, tehát nehezen állítható róla, hogy független lenne.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor szerinted rendben van, hogy a momentum a kormány pénzét használná fel a saját maga népszerűsítésére:-))))
100000ft oltasonkent. Viccesek ezek az szdsz-es ifjukommunistak

X.
Nem az a baj, hogy nem értünk egyet, hanem a stilusod.

A poszt megadja a Népszava cikkének a linkjét, így el lehet olvasni a keretes részben foglaltakat, ahogy ezt én is tettem.
A HÍRTV pedig nem Benedek Szilveszter állításával foglalkozott, hanem a személyével.

Több, mint tíz évig készítettem az agráriumban uniós és hazai finanszírozású pályázatokat és azóta is nyomon követem a rendszert. Szerintem, a keretes részben foglalt Benedek Szilveszter állításai nem tükrözik a valóságot.
1. Azt állítja, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) regionális kirendeltséget megszüntették. Az állítás ebben a formájában valótlan. A valós: Az NFÜ átszervezték és a Kormányhivatalon belül Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály megnevezéssel működik. Címe: 8200 Veszprém, Egyetem utca 17. https://www.kormanyhivatal.hu/..
2. Azt állítja, hogy 2010 előtt az NFÜ kirendeltségei bírálták el a pályázatokat és helyben született döntés. Ez sem valós állítás. A pályázatokat az NFÜ Kirendeltségekhez kellett beküldeni, ahol ellenőrizték, esetleg hiánypótlást kértek, majd véleményezéssel felküldték a budapesti központi és ott hoztak döntést.
3. Azt állítja, hogy két év telt el mire a pályázatát befogadták. Állítását kétségbe vonom mivel a pályázati kiírás rögzíti a határidőket, mely alapján ha folyamatos a beadás - nyílt végű - akkor a beadástól számított legkésőbb 60 napon belül kiküldik a befogadásról a döntést, és a kézhezvételtől számított harminc napon belül megtörténik a szerződéskötés.

A többi állítása pedig a ,,HA,, kategóriába tartozik.

Benedek Szilveszterrel készített riportot a Veszpresszó ,,Egy momentumos a megyei közgyűlésben – Interjú Benedek Szilveszterrel,,
https://veszpresszo.hu/egy-mom..

Aki ismeri a témát BSz állításaiból le tudja vonni, hogy mennyiben szakember ő az agrárgazdaságban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés