Az őshonos kisebbségek kollektív jogai a jogállam részei

2021. január 15. 16:58

A Bizottság ma jogállamisági kérdésben állapította meg az Unió illetéktelenségét.

2021. január 15. 16:58
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Az Európai Bizottság szerint az EU-nak nincs általános jogalkotási hatásköre a nemzeti kisebbségek védelme és a kisebbségi nyelvhasználat terén, ez tagállami hatáskör. Lehet ezt játszani. Csak az a helyzet, hogy ott, ahol őshonos kisebbségek élnek, a jogállamiság követelménye magába foglalja a kisebbség kollektív jogainak biztosítását, önazonossága védelmét. Jól jegyezzük meg: a Bizottság ma jogállamisági kérdésben állapította meg az Unió illetéktelenségét. Kiváló muníciót adott a magyar miniszterelnöknek, miközben újra bebizonyította, hogy minden olyan kérdésben működésképtelen, ahol nem a nagyvállalatok extraprofitja a tét”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2021. január 16. 10:58
Taktika kell ELLENE!!!!
Balango
2021. január 16. 10:05
Bár nyilván nem mindenben értünk egyet Schifferrel, azt meg kell állapítani, hogy a magyar politikai kevés értékes személyiségeinek egyike.
tuapse
2021. január 16. 09:29
Ki is a magyar tagja az Európai Bizottságnak? Várhelyi Olivér? Vissza kell hívni a posztjáról. Az EP képviselek megtették a dolgukat, az EP nagy többséggel támogatta a mentőcsomagot. (A vitában két magyar képviselő szólalt fel)
Newman
2021. január 16. 01:29
MA AZ UNIJÓ, BEBIZONYÍTOTTA, HOGY A NEMZETÁLLAMOK ELLEN van!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik