Miután nyert az ellenzék

2021. január 14. 11:51

Bauer Tamás
Facebook
2019-ben V. Naszályi Márta, ez a végtelenül rokonszenves, okos asszony lett a kerület polgármestere.

„Nem arról írok, hogy mi lesz, ha 2022-ben nyer az ellenzéki pártszövetség. Másról: arról, hogy mi történik most, miután 2019-ben nyert az ellenzéki pártszövetség. Mégpedig Budapest I. kerületében. Mindenki számára váratlanul ebben az 1990 óta mindig jobboldali győzelmet hozó kerületben nyert az ellenzéki pártszövetség, a Párbeszéd által közös polgármesterjelöltnek delegált V. Naszályi Márta, ez a végtelenül rokonszenves, okos asszony lett a kerület polgármestere.

Most az okoz széles körben meglepetést, hogy további két évre meghosszabbította Nagy Gábor Tamás korábbi fideszes polgármester szüleinek bérleti szerződését. Azért volt ez meglepetés, mert a választási kampányban V. Naszályi az ilyen jogilag és erkölcsileg egyaránt elfogadhatatlan lakásbérletek megszüntetését ígérte. Naszályi az ATV reggeli műsorában elmondta: bíróságnál kezdeményezték e szerződések felülvizsgálatát, egyelőre kettőét, de amíg a bíróság nem foglal állást, a hatályos önkormányzati rendelet szerint a bérleti szerződést meg kellett hosszabbítani. Dolgoznak az új önkormányzati lakásrendeleten, de azt a járvány miatt még nem tudta elfogadni a testület, és náluk nem megy a rendeletalkotás egyik napról a másikra, mint a Fidesznél. Elvégre mindez fölöttébb bonyolult.

V. Naszályinak minden bizonnyal igaza van. A történetnek azonban van egy fontos tanulsága. Sokat hallunk ma az ellenzéki pártoktól arról, hogyan fogják felszámolni 2002 után a fideszes szabadrablás következményeit, hogyan szerzik vissza az államnak a lopott vagyont, hogyan lesz szankcionálva minden bűn. Az I. kerületi történet azonban arra figyelmeztet, hogy ez korántsem lesz annyira egyszerű dolog, ahogy azt ma az ellenzékben sokan képzelik. V. Naszályi arról beszél, hogy mennyire bonyolult az önkormányzati bérlakások ügye az I. kerületben. Biztosan az. De ne legyen kétségünk, az Orbán-kormány által végigvitt vagyonosztogatás, a különféle közbeszerzések és megbízások ügye ennél is sokkal bonyolultabb.

Az esetleges új kormánynak nem lakásbérleti szerződések, hanem közbeszerzések és beruházási megbízások százai, ezrei ügyében kell majd bírósághoz fordulnia, hogy állapítsák meg: semmisnek nyilváníthatók-e a sok évvel korábban létrejött szerződések. Az ügyészségnek kell majd tisztáznia: mely esetekben mutatható ki büntetőjogi felelősség. Az biztos, hogy sok-sok bűn marad majd büntetlenül, sok elsíbolt közvagyont nem lehet majd visszaszerezni, ha lesznek is olyan esetek, amikor sikerül fülön csípni a rosszhiszemű döntéshozatal felelőseit, s megtörténhet valamiféle reparáció. Ne tápláljunk ez ügyben illúziókat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2019-ben V. Naszályi Márta, ez a végtelenül ellenszenves, buta asszony lett a kerület polgármestere.

Ezt a végtelenül szimpatikus asszonyt szerintem az első kerületiek többsége már a pokolba kívánja.

"V. Naszályi az ilyen jogilag ... elfogadhatatlan lakásbérletek megszüntetését ígérte"

"A hatályos önkormányzati rendelet szerint a bérleti szerződést meg kellett hosszabbítani."

Namost, ha a rendeletnek megfelelően meg KELLETT hosszabítani,
akkor jogilag nem elfogadhatatlan, ugyebár. Nem kéne ennek a
Bauernek jobban a körmére nézni?

A kommunista diktatúra közbeszerzéseit vizsgáltátok, ti, akik a szabadon választott parlamentben múlattátok az időt?

Ezt a színjátékot meg fogják csinálni, de ettől még ugyanolyan gazemberek maradnak, és az országnak sem lesz jobb egy ilyen szinészkedéstől.

Ez a Bauer mindennap kitalál valami hülyeséget.
A nő néhány szavazattal nyert.
A lakás politikája minden törvénnyel szembemegy.
Az általa kárhoztatott szerződések törvényesek voltak így bíróság neki nem fog igazat adni.
Ha már a rendszerváltozásnál nem volt képes az akkori kormány rendet csinálni a bérlakás ügyekben, akkor ez már nehezen fog menni.
Nem beszélve arról, hogy számos elvtársa is befészkelte magát a várba.
Aki meg cserével került a vári lakásába és utána felújította a saját pénzéből a lakást, jogosan mondja, hogy most Gyurcsányi, proletárjai élén ne akarjon a lakásából hajléktalan szállót csinálni.

Bauer sopánkodik: Az esetleges új kormánynak kell majd bírósághoz fordulnia. Az ügyészségnek kell majd tisztáznia: mely esetekben mutatható ki büntetőjogi felelősség.
Nagyon macerás az egész.
"Az biztos, hogy sok-sok bűn marad majd büntetlenül, sok elsíbolt közvagyont nem lehet majd visszaszerezni, ha lesznek is olyan esetek, amikor sikerül fülön csípni a rosszhiszemű döntéshozatal felelőseit, s megtörténhet valamiféle reparáció. Ne tápláljunk ez ügyben illúziókat."

Lenin elvtárs már megoldott hasonlóan nehéz helyzeteket
Lenin elvtárs is olyan embereket ültetett a forradalmi törvényszékek élére, akik mellőzték a bizonyítékokat.
1917 novemberétől az ügyek az ún. forradalmi törvényszékek elé kerültek.
A "bírók" nem voltak jogvégzettek, ELÉG VOLT, HA TUDTAK ÍRNI.
Számukra nem léteztek törvények, szocialista igazságérzetükre" kellett támaszkodniuk.
Nem lett jobb az "Igazságszolgáltatás", sőt sokkal több ártatlan ember vesztette életét, mint korábban.
1922-ben végre mégis bevezettek egy törvénykönyvet. Lenin a törvényt kidolgozó Igazságügyi Népbiztosságnak írt utasításában leszögezte:
"A bíróság nem azért van, hogy megszüntesse a terrot, hanem hogy megalapozza és legitimálja."
A törvény szövege szerint a halálos ítélethez elég volt, ha valakinek csak szándékában állt elkövetni valamit.
Kivégezhették továbbá akkor is, ha tette nem volt bűn, de a bírók a társadalomra károsnak ítélték.

Hát, legtöbbünktől nem nagyon lenne mit "visszaszerezni". Az IFA platóstól és az lapátosoktól ezek sohasem "határolódtak el". Viszont Gyurcsány már beígérte a magányos földönfutóvá tevést.

Nem hiszem, h. ezzel a programmal új híveket lehetne szerezniük. A többi "programpontról" nem is beszélve. Minden juttatás, ami NEM munka jövedelemhez kötött, CSAK a munkaképteleneknek adva NEM herdálás. Ennyit az alapjövedelemről és a háromszoros családi pótlékról, ami kizárólag a TANULATLANSÁGGAL karöltve járó NYOMOR újratermelésére hatékony.

Azoknak,. akik emellett, mint hatalomra éhes "jóemberek" kardoskodnak, fogalmuk sincs, milyen nagyon jól keres bárki, aki a 8 általános után kitanul egy szakmát!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés