Joe Biden is reagált az impeachment-eljárás megindítására

2021. január 14. 17:50
Remélem, hogy a szenátus vezetése megtalálja a módját annak, hogyan kezeljék alkotmányos felelősségüket a felelősségre vonással kapcsolatban – mondta a megválasztott amerikai elnök.

Joe Biden megválasztott elnök közleményt adott ki arra reagálva, hogy a képviselőház másodszor is vád alá helyezte Trump elnököt, mondván: reméli, hogy a szenátus folytathatja „alkotmányos felelősségét”, miközben a nemzet előtt álló egyéb fontos ügyekkel is foglalkozik.

„A múlt héten példátlan támadást tapasztaltunk demokráciánk ellen. Ez eltért mindattól, mint aminek nemzetünk 244 éves történetében tanúi lehettünk” – mondta. Hozzátette: „Erőszakos támadás történt a Capitolium ellen. A nép képviselői ellen. A rendőrök ellen, akik minden nap életüket kockáztatják, hogy megvédjék őket. És azon polgártársak ellen, akik közszolgálati tisztként szolgálnak a Szabadság Citadellájában.” Úgy folytatta: „A bűnös támadást megtervezték és összehangolták. Politikai szélsőségesek és belföldi terroristák hajtották végre, akiket Trump elnök buzdított erre az erőszakra.”

Biden szerint a Ház élt azzal a hatalommal, hogy a 45. elnök ellen impeachment-eljárást indítson és felelősségre vonja. „Ez kétpárti szavazás volt, amelyet olyan tagok adtak le, akik követték az Alkotmányt és a lelkiismeretüket. A folyamat a szenátusig folytatódik” – jegyezte meg. „Ez a nemzet egy halálos vírus és a kanyargós gazdaság szorításában van. Remélem, hogy a szenátus vezetése megtalálja a módját annak, hogyan kezeljék alkotmányos felelősségüket a felelősségre vonással kapcsolatban, miközben e nemzet sürgős ügyein is dolgoznak”.

(Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds)

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Erre gondoltam én is.

Biden bosszút liheg, és takarni szeretné a csalást, amellyel hatalomra került. Ráadásul nem is érti, hogy Amerika polgárháború-közeli helyzetben van, s nem Trump miatt.

Nagy tévedés!
Jól kellene emlékezni!
2006-ban Orbán Viktor a demokratikus szabályoknak megfelelően járt el. Bizalmatlansági indítvány. Azt a parlamenti többség nem támogatta. Így Gyurcsány maradt.
Ha pedig a tv székház ostromára gondolsz, akkor azt a szélsőjobb és anarchisza szervezetek tették, szerintem beépített provokátorokkal.
Az öszödi beszéd ellen tüntetni demokratikus jog. Orbán nem biztatott erőszakra, pedig Gyurcsány de szerette volna!
Abban az időben olvasója voltam az indymedia.org baloldali prtálnak.
A tv ostrom másnapján beleéptem.
A címlapon egy fotó a rendőrségtől elfoglalt vízágyúról. A tetején kb. 3 ember. Alatta az írás " mi is ott voltunk" Október valahányadika anarchista szervezet aláírással.
Kb 2 napig volt fenn, aztán törölték.
Azér valahányadika mert nem emlékszem a sorszámra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés