Gulyás: A kormány kampányt indít az oltás ösztönzésére

2021. január 14. 12:06
Ha lenne elég oltóanyag, két héten belül végezni lehetne az oltással a miniszter szerint.

A magyar kormány egyértelműen oltáspárti, és kampányt is indít annak érdekében, hogy minél előbb, minél többen jelentkezzenek a koronavírus elleni vakcinára – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, online közvetített sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely hangsúlyozta, az oltás önkéntes, és a kormány a jövőben sem teszi kötelezővé azt, ugyanakkor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, illetve, aki kapott, küldje vissza a nyugdíjasoknak kiküldött papírívet.    

Kiemelte, az ország képes arra, hogy egy nap alatt több mint félmillió embert oltson be, ha elegendő vakcina áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, ha lenne elég oltóanyag, akkor két héten belül végezni lehetne az oltással – tette hozzá a miniszter.

(MTI)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hallottam, hogy a múlt heti Merkel - Putyin megbeszélés után a Szputnyikot benyujtják jóváhagyásra az EMA-hoz. Most arról van szó, hogy a legjobb kínaiból kötünk le egy millió adagot. Valószínűleg ezzel sincs baj, viszont nem tudom, hogy a tervezett "vakcina utlevélnél" elfogadják-e pl. egy utazásnál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés