A Huawei felavatta Magyarország első ipari 5G magánhálózatát

2021. január 14. 13:09
Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár szerint a kormány örömmel és nagy érdeklődéssel figyeli az 5G technológiára épülő megoldások fejlődését.

A Huawei Technologies Európai Ellátó Központjának pátyi telephelyén elindult Magyarország első, valós környezetben működő ipari 5G magánhálózata, a rendszert Colin Cai, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára mutatta be.

Solymár Károly Balázs helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormány örömmel és nagy érdeklődéssel figyeli az 5G technológiára épülő megoldások fejlődését. Hozzátette, hogy a magyarországi 5G technológia felhasználásának mérföldköve a mostani átadás, ahol ipari, logisztikai célokat szolgál ki a szélessávú adatkapcsolaton alapuló fejlesztés.

Kiemelte: kormány elkötelezett abban, hogy az 5G fejlesztések jelentős része Európán belül Magyarországon valósuljon meg, ezért hozta létre a győri Széchenyi István Egyetemen a Digitális Fejlesztési Központot, és ezért dolgozik partnerségben több egyetemmel, így a fejlesztések mellett megfelelő erőforrások is biztosítva lesznek.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd kapunk ezért is az amcsiktól.
Azt akarják a jenkik, hogy határolódjunk el Kínától, Oroszországtól.

De bezzeg Omamaki idején a kínaiak varrták az amcsik Olimpián hordott ruháit. Persze nagy titok övezte ezt is.

Nem "zizegős atlétákról" beszéltem, hanem az olimpiai öltönyökről, sportruházatokról, valamint arról, hogy Obama akkor is uszított a kínaiak ellen a velük való üzletelés ellen, de ők simán kereskedtek velük, persze nem verték ezt nagydobra.

A lényeg, hogy már azon vannak, hogy határolódjunk el az oroszoktól és a kínaiaktól.

Nem tudtam. Még nem próbáltam ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés