Teljes értelmetlenség Orbánt és a Capitolium ostromát összemosni

2021. január 13. 18:10

Tóth Csaba Tibor
Mérce
Egyvalamire jó ez az egész: az ellenzéki közönség üres időben való idétlen hergelésére. 

„Először is, természetesen lehet azt állítani, hogy Trump elnök Orbán legközelebbi szövetségese, noha ez erős túlzás. Orbán Trump politikáját nagy mértékben helyeselte, és egy ízben a két vezető a Fehér Házban is találkozott, de csak az őt végleg besározó események miatt legközelebbi szövetségesnek tartani őt persze badarság. Noha Trump nagykövete, David Cornstein szívélyes viszonyt ápolt a miniszterelnökkel, és jótékonyan elnézte neki súlyos jogsértéseit a lex CEU-tól a rabszolgatörvényen át az MTA szétveréséig – megmutatva ezzel az USA valódi arcát – de az oroszbarátság, és »keleti nyitás« miatt súrlódások is voltak.

De rendben, legyen ez politikai túlzás. Az viszont mindenképpen elfogadhatatlan, amit Kocsis-Cake a 2022-es választásokkal kapcsolatban felvet. Egyrészt ehhez ezt a választást még meg is kellene nyernie az ellenzéknek, sem a politikai helyzet, sem az »Egyesült Ellenzék« eddigi lenyűgöző teljesítménye miatt nem aktuális a »Fidesz vereségéről« és annak következményeiről fantáziálni egyelőre. Másrészt arra, hogy »washingtoni események« Budapesten ismétlődnének meg majd 22-ben, egyelőre semmiféle jel nem utal.

Egyvalamire jó ez az egész, nyilván az ellenzéki trolloldalakról szemérmesen elcsent próbálkozás: az ellenzéki közönség üres időben való idétlen hergelésére. Az még hagyján ugyanis, hogy nemrég meghirdetett programjában az Orbán ellen kiálló pártszövetség – azután hogy éveken keresztül a jogállami elvek védelméről és a jogállamiság helyreállításáról szónokolt számos tagjuk – kimondja, hogy a NER-t csak jogállami eszközök mellőzésével lehet majd lebontani, micsoda második reneszánsz ez a finoman szólva sem Velencei Bizottság-kompatibilis ún. „Fleck-doktrínának«! Másrészt leszögezték, »nemzeti hatáskörben lépnének fel az illegális migráció ellen«.

Ezek után pedig a ketrecezős-kerítésezős-határvadászkodós politikát mintegy megsüvegelve, egyszerűen embercsempészetnek írták le ezt a nagyon bonyolult és humanitárius problémát. Részt vállalva ezzel Európa egyik legsúlyosabb jelenkori bűnéből, minden jel szerint önként és dalolva.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés