Norvég Alap: mindkét fél engedett, 77 milliárd forintot oszthatnak el

2021. január 13. 11:23
A civil alapkezelő kiválasztásába beleszólhat a kormány.

A kormány beleszólást kapott a civil alapkezelő kiválasztásába, viszont nem alkalmazhatja a norvég pénzekre a civiltörvényt és a bevándorlási különadót, számol be a Magyar Narancs. A lap szerint a magyar és a norvég kormány együttműködési megállapodása értelmében hazánk összesen 214,6 millió euró (kb. 77 milliárd forint) támogatást kap ban, a pénzből 2024 áprilisáig lehet projekteket megvalósítani.

Az Orbán-kormány a 2014-es választás után hadjáratot indított a Norvég Alapok előző ciklusában a civil alaprészt kezelő Ökotárs Alapítvány és konzorciumi partnerei ellen. A kormányzati vádak lényege az volt, hogy az Ökotárs politikai pártokhoz kötődő szervezeteket támogatott, illetve pénzügyi visszaéléseket is elkövetett. A hatóságok végül semmilyen szabálytalanságot nem találtak. A kormány azt akarta, a következő ciklusban ő választhassa ki, ki kezeli Magyarországon a civil alapot, de a norvégok ebbe nem mentek bele, ezért nem született évekig megállapodás az alapokról.

A 214,6 millió eurónak csak egy kis része, körülbelül 11 millió euró (közel 4 milliárd forint) jut a civileknek, a maradékot a kormány költheti el, például klímavédelemre, zöld gazdaságfejlesztésre vagy roma felzárkóztatásra.

(Magyar Narancs)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy látszik, hogy kurva jó volt a magyar diplomácia!

Szerintem neked el kéne költöznöd Észak-Koreába!!
Az a te világod, ahol "egy a vezér és egy az út" és mindenki fogja be a pofáját!!!

Azannya!!!!
Azt azért csak halkan kérdezném meg, hogy azt tudod-e, hogy a fasizmus és a liberalizmus szöges ellentéte egymásnak???

Te kevered a szezont a fasorral. Lehet dobálózni a nagy szavakkal, ahogy most nagyon sokan teszik, de attól még igaz, hogy a liberalizmus mint eszme és a fasizmus mint eszme, tűz és víz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés