A Momentum mai javaslata vitára bizonyosan érdemes

2021. január 13. 18:53

Ungár Péter
Facebook
Differenciálni kell a támogatást: nekem ne járjon egy forint se, de egy munkanélküli pincér, aki egy családot próbál eltartani kapjon sokkal többet. 

„A Momentum mai javaslata, mely szerint kapjon százezer forintot mindenki, aki beoltatja magát vitára bizonyosan érdemes. Ma valóban a két legfontosabb feladat, hogy minél előbb, minél több embert be tudjunk oltani, végképp legyőzve ezzel a vírust, az addig hátralévő időszakban pedig minél gyorsabb és hatékonyabb anyagi segítséget nyújtsunk azoknak, akik önhibájukon kívül lehetetlen helyzetbe kerültek az elmúlt hónapokban. 

Nekem azonban pont az a bajom a felvetéssel, hogy bár mindkét célt teljesíti, de nagyon rossz hatékonysággal, miközben 800 milliárd forintba kerül. Egyrészt még nagyon úgy néz ki, hogy hónapokig nem az oltási hajlandóság, hanem a rendelkezésre álló vakcina lesz a szűk keresztmetszet, amit ráadásul nagyon helyesen egyelőre meghatározott sorrendben kapnak meg az emberek. Azaz nem az kapna először pénzt az államtól, aki leginkább rászorul, sőt lehet, hogy neki még hónapokat kellene várnia. Másrészt azzal, hogy alanyi jogon jár, olyan emberek is megkapják, akik nincsenek rászorulva, ezzel párhuzamosan viszont százezer forint nem oldja meg azoknak a gondjait, akik hónapok óta nem kaptak fizetést. Differenciálni kell a támogatást: nekem ne járjon egy forint se, de egy munkanélküli pincér, aki egy családot próbál eltartani kapjon sokkal többet. 

Összességében szerintem sokkal fontosabb lenne száz százalékra emelni a táppénzt, rendes bérpótlékot fizetni minden szektorban az állásukat elvesztőknek és az álláskeresési járadékot legalább kilenc hónapra meghosszabbítani. Ezek is kevesebbe kerülnének, mint sok felesleges költés és sokkal hatékonyabb segítséget nyújtanának mindennél, mint amit a kormány eddig csinált.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Péter!

Sajnálom, hogy nem hallgattad a Klubrádióban a két orvos és a Londonban élő mérnök hozzászólását. Te ugyanolyan alkalmatlan és felkészületlen politikus vagy, mint az említettek által annak minősített Momentum vezető. Viszolygást kelt az emberekben, amikor egy unatkozó milliárdos csemete elkezd politikust játszani.

Na most ha nem lenne ez az elvtelen összeborulás, szerintem egy Ungár Péter ennek az ellenkezőjét mondaná. Ennyire nem ostoba.

Csak hát ez most már lényegében egy párt. Ott meg ugye nem szokás lehülyézni a párttársat.

NLMP...

A munkát kell megfizetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés