Best of 2020 – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. január 11. 11:32
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

 

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy 2020 soha eddig nem látott kihívások elé állította a világot, ebből kifolyólag pedig a politikai korrektség bajnokai sem tétlenkedtek és eszelősebbnél eszelősebb dolgokat találtak ki, hogy megóvjanak minket saját magunktól – és persze azért is, hogy áldásos téveszméik mind nagyobb teret nyerjenek. Azonban mi sem tétlenkedtünk és 2020 legjobb és legelképesztőbb cikkeit szedtük össze, ezzel emlékezve erre a rettenetes évre. BUÉK!

Az ISIS terrorszervezet hírlevelet küldött dzsihadistáinak, hogy a világjárvány alatt hogyan is kell gondosan, a megváltozott körülményekre tekintettel végezniük munkájukat. Bár hűséges olvasóink pontosan tudják, hogy a migráció és a terrorizmus között nincs kapcsolat, az Iszlám Állam mégis úgy gondolta, hogy Európában tartózkodó terroristáinak biztos, ami biztos alapon azért küld egy útmutatót. A hírlevélben utasították az alvó sejteket, hogy amennyiben nem fertőzöttek a koronavírus által, úgy maradjanak távol az európai nagyvárosoktól. Ha mégis megkapták a kórt, akkor pedig lehetőleg igyekezzenek minél hatékonyabban terjeszteni azt, megfertőzve a „hitetleneket”. Pánikra természetesen semmi ok, hisz ez is csak a nagyvárosi élet része.

A keresztrejtvényírók is felvették a harcot a rasszizmussal és a szexizmussal. Nagyon komoly kultúrharc alakult ki ugyanis a rejtvényírók között: a feladványokat többségében még mindig öreg, fehér, férfiak írják. Ezzel a begyepesedett kaszttal kívánnak leszámolni az újhullámos és feminista rejtvényesek. Sally Hoelscher például egy olyan sorozatot indított a New York Timesban, melyek megfejtései amerikai first ladyk, kivéve persze Melania Trumpot. Hiszen Orange Man felesége nem méltó az ilyesmire, ráadásul nem is amerikai, hanem kelet-európai bevándorló. Sajnos hiába azonban megannyi remekmű, még az olyan liberális lapok, mint a New York Times sem engedik, hogy olyan megfejtések nyomtatásra kerüljenek, mint a „meleg erotika” (gay erotica), ellentétben az olyan kirekesztő megoldásokkal, mint az „illegális migráns”. Szégyen. Reméljük, hogy hamarosan a rejtvényfejtők az olyan kirekesztő megnevezéseket is lecserélik, mint a „keresztrejtvény”, hisz ez önmagában is túlságosan utal a kereszténységre. 

A koronavírus ellen a legjobb ellenszer a kommunizmus. Igaz persze, hogy a kommunizmus 100 millió ember halálával büszkélkedhet, a koronavírus pedig még „csak” ennek töredékével, de ismerjük a mondást: „sárkány ellen sárkányfű”. Így gondolkozhatott Britney Spears is, aki egy kommunista propagandát tartalmazó képet töltött fel az Instagramra: „Egymást kell táplálnunk, újraosztjuk a vagyont, sztrájkolunk” – írta a popdíva. Epekedve várjuk, hogy a „proletariátus királynője” (?) – ahogy egy kommentelő hívta – hogyan és mikor is osztja fel vagyonát a munkások között és kel fel a „fertőző kapitalizmus” ellen. Bizonyára ezúttal tényleg sikerül majd megvalósítani a kommunizmust és nem követeli a nemes eszme milliók életét, ha pedig mégis, Britney elvtársnő majd maximum azt mondja: „Oops! I did it again!”

Nem lehetünk elég óvatosak, ugyanis a rasszizmus ott üti fel a fejét, ahol a legkevésbé számítanánk rá. A Metro fedezte fel, hogy a kirekesztő eszme a Szilícium-völgy latte-szürcsölgető, babzsákfotelben ücsörgő kommunájában is jelen van. Az angol lap újságírója 10 céget vizsgált, ezek közül azonban egyetlen egynek sem volt afroamerikai női programozója. És ami ennél is rosszabb, háromnak egyáltalán nem volt fekete programozója. Ez ugye már önmagában felveti a rasszizmus gyanúját, azonban a következmények lényegesen súlyosabbak, mint azt elsőre gondolnánk. Amennyiben a programozók körében ugyanis nincs meg a megfelelő diverzitás, a nem elég sokszínű társaságtól az általuk kifejlesztett mesterséges intelligencia eltanulhatja a rasszizmust. Ez a folyamat már meg is kezdődött. Bár nem is feltétlen tudunk róla, életünk telis-tele van rasszista gépekkel. Például vannak olyan szappanadagolók, amelyek nem adnak szappant, ha túl sötét kéz nyúl a tisztítószerért. Ez bizony egy rasszista tervezési hiba. Ugyanilyen rasszisták azok a bankautomaták, amelyek a sötétben nem ismerik fel a feketéket. Ezeket a gépeket természetesen fehér emberek tervezték és fehérek tesztelték, így a masinák is rasszisták lettek. Persze ez még egyszer a feketék javára is válhat. Ha a Skynet és a fellázadt gépek elkezdik lemészárolni az emberiséget, az afroamerikaiak láthatatlan katonaként küzdhetnek John Connor oldalán a mesterséges intelligencia ellen a nem túl távoli jövőben.

Régóta tudjuk, hogy a férfiak alapvetően azért vannak a világon, hogy megkeserítsék a nők életét. Az ember azt hihetné, hogy a nők legalább az ágyban védve vannak a bestiáktól, csakhogy a sátáni hímneműek nem hagyják őket aludni. A nők ugyanis évi 45 nappal kevesebbet tudnak aludni, ennek pedig nem a nemi eltérések az okai, hanem az, hogy a férfiak horkolnak. A nők csaknem negyede szenved ettől. Ennél is rosszabb, hogy a nők a szépítő alvás elmaradása miatt csúnyának érzik magukat. A nemek közti alvási szakadék csökkenésére brit tudósok az „alvási válást” javasolják, tehát a férfiak aludjanak a kanapén, horkoljanak ott. Vagy csináljanak, amit akarnak.

Újabb filmtörténeti klasszikusról derült ki, hogy egyáltalán nem arról szólt, mint azt az emberek 99,99 százaléka gondolhatta. A sok ostoba néző ugyanis több mint két évtizedig azt hihette, hogy a Mátrix a gépek és az emberek közötti háborús disztópia. Most azonban, hogy a filmsorozat két szülőatyja, vagyis szülőanyja – az alkotók ugyanis nemet váltottak – felfedték egy interjúban, hogy az egész franchise a transzéletérzést mutatja be. Lilly Wachowski (korábban Andrew Paul „Andy” Wachowski) azt is kifejtette, hogy a piros pirula, amelyet Neo bevesz a filmben, valójában egy, a traszneműek által szedett ösztrogén tabletta. Továbbá Neo névváltoztatása is egy, a transzneműek névváltoztatására utaló analógia volt: “A Switch (magyar jelentése váltás/váltó) nevű karakterünk a valódi világban férfi volt, a Mátrixban pedig nő (Neo)” – mondta el a transzrendező. Szóval a közelgő 4. részt majd mindenki ezen a szemüvegen át legyen kedves vizslatni. Mi persze tudtunk olvasni a sorok között, de nem lehet mindenki filmszerész.

San Francisco városi és megyei tanácsa (Board of Supervisors) szavazásra bocsájtotta a rendkívül progresszív „CAREN-törvényt” (angolul Caution Against Racially Exploitative Non-Emergencies Act – a szerk.). Az új jogszabály értelmében illegális lenne felhívni a 911-es segélyhívó számot olyan esetben, amikor a bejelentés valamilyen hátrányos faji előítéleten alapul. Magyarán, nem értesíthetnék a hatóságokat például akkor, ha azt látnák, hogy egy afroamerikai személy gyanúsan ólálkodik autónk körül, ugyanis az csak rasszista előítélet, hogy ha valaki ebből azt feltételezi, hogy fekete polgártársunk el akarja lopni a kocsit. Jobb lesz tehát, ha a segélyhívó tárcsázása előtt mindenki alaposan végiggondolja, hogy náci gondolatbűnt követett-e el. Szerencsére a narancsvidékieknek a törvény tartalmi részével semmi problémájuk nem akadt, csakis annak elnevezését tartották kirekesztőnek, ugyanis megbántották vele a „Caren” névre hallgató személyeseket.

A legjobb megoldás egy problémára, ha egyszerűen fogjuk és betiltjuk. Pontosan így járt el New Yorkban a tömegközlekedési hatóság, mely immár külön szabályban rendelkezik arról, hogy az utasok a metrókocsikban nem végezhetik el kis és nagy dolgukat. Az új szabályozásra azért is lett szükség, mert a keleti parti város polgármestere is azon progresszív demokraták közé tartozik, akik a Black Lives Matter-mozgalom hatására megvonták a rendőrség anyagi forrásainak jelentős részét. Bill de Blasio, New York-i polgármestert meglepte, hogy anarchia alakult ki a metróban, és immár nem csak a szerelvények húzzák el a csíkot a megállókat elhagyva, hanem egyes utasok is barna csíkot húznak maguk után a kocsikban. De most megvan a megoldás, így a probléma is meg van oldva.”

A teljes szemle itt olvasható

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés