Obama: Trump vesztett, de ott van még a Fülöp-szigetek és Magyarország

2021. január 10. 11:35
A Fülöp-szigetek mellett afrikai országokhoz hasonlította hazánkat a volt amerikai elnök, aki szerint ezeken a helyeken erős emberek irányítanak, akik alattvalóként kezelik az állampolgárokat.

Barack Obamával beszélgetett Trevor Noah az amerikai Daily Show című műsor különkiadásában. Az apropó a volt demokrata elnök nemrég megjelent könyve volt, de szóba kerültek az aktuálpolitikai események is.

„Az a fajta erős ember típusú vezetés, amit Trump képviselt, nem tűnik el a világból a 45. amerikai elnök távozásával ”– mondta Barack Obama. Aztán ki is fejtette kikre gondol.

Obama arról beszélt, hogy vannak olyan vezetők, akik jó célokért küzdenek, demokratikusan, az embereket is bevonva a döntésekbe, ide sorolta például Angela Merkel német kancellárt. Emellett szerinte vannak az erős emberek, akik hiercarchikus rendszert tartanak fent, az állampolgáraikat alattvalókként kezelik, és a két nézet között folyamatos a harc, ami ezután folytatódni is fog. Szerinte ez két teljesen eltérő értelmezése annak, mit jelent vezetőnek lenni.

„Ez történik az Egyesült Államokban is, és ennek nem lesz vége csak azért, mert Donald Trump elveszítette az elnökválasztást. Látunk erre példát a Fülöp-szigeteken, Magyarországon és még néhány afrikai és ázsiai országban” – jelentette ki Amerika első fekete vezetője. A volt elnök beszélt még arról is, hogy Amerikának nem kell feltétlenül a világcsendőr szerepét betölteni, mert értékein és elvein ma már számos másik ország is osztozik, ezért nem kell feltétlenül tartania attól sem, hogy a kialakuló multipoláris világrendben esetleg a saját lábukra állnak más országok is.

Összesen 847 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért van hírünk a világban. Mondja valaki, hogy Magyarország egy jelentéktelen hely...

Az amerikai nagytőkének jó.

Gábor Zsazsa: no such thing as bad publicity

Én a bukarestiek helyében most rettegnék. Binden őket fogja bombázni, ha megkapja az ukázt, hogy lője szét a magyar főfárost.

Most már biztos, hogy semmiféle konteo, összeesküvés, mély állam bolsevik-fasiszta talmud-náci összeesküvés egyszerűen:
NEM LÉTEZIK.
LÉTEZHETETLEN, HOGY LÉTEZZEN.
B+, egy 10 milliós, agyonvert, agyongyalázott, többszörösen talmud-kifosztott ország
TÉMA, SŐT, FONTOS TÉMA A VOLT AMERIKAI ELNÖK NARRATÍVÁJÁBAN...
Ezek után, ha valaki azt merészelné mondani, hogy G. Soros,...
Rendben, de hova fog ez vezetni?
...
Hol lesznek a Bauerok, a Gyurcsányok, a Fekete Győrök, Márki Zay-ok, meg a többi töméntelen szemét?
ATV-k, 444-ek, 168 órák, Simor Andrások, Ujj Péterek, Závadák, ...?

Ez történik, ha éppen nincs erős ember kormányon:
"Az USA Georgia államában, a Jekyll-szigeten, 1910-ben zajlott a hét leggazdagabb bankár zártkörű tanácskozása. Ezen határozták el a Federal Reserve System (FED), a jelenlegi Egyesült Államokban a jegybanki szerepet betöltő pénzügyi szervezet létrehozását. Mindez olyannyira titokban történt, hogy 1916-ig maga a kormány sem tudott arról, hogy a háttérben egyeztetett döntések születnek a kamatlábakról és más, a pénzügyi rendszer egészét érintő kérdésekről, noha 1913-tól ők határozhatták meg a forgalomba kerülő pénz mennyiségét is."
(Kabai Domokos Lajos)

Ez meg akkor történik, ha erős ember van az USA élén, aki nem akar egy zsidót sem:
A Bermudai Konferencia, 1943. április 19-30 között, foglalkozott az Európában üldözött zsidók befogadásáról. Sem az USA bevándorlási kvótája, sem a palesztinai angol mandátum zsidókra vonatkozó bevándorlási tilalma nem változott általa.

Scott Lucas (Dem.) amerikai delegátus például összegezte az amerikai State Department és az angol Foreign Office véleményét, miszerint a zsidók nagyarányú kivándorlása nagy veszélyt jelentene. "Ha a megkeresések Németország felé a zsidók kiengedéséről túl erősek lennének, akkor esetleg pont az történne. - mondta. Hozzátette: "Hitler esetleg kihasználná a lehetőséget a 100,000 zsidó határon való áttételére vagy arra, hogy bejelenti: egy bizonyos napon egy bizonyos kikötőbe küldené a százezret, ahonnan hajóitokkal elszállíthatjátok őket."
(David S. Wyman: The Abandonment of the Jews, America and the Holocaust, 1941-1945, The New Press, 1998, 356.old.)

Akár ki is léphetnénk a NATO-ból. A faszszopó demokraták meg megbaszhatják a kurva anyjukat.

Ez az okostojás azt hiszi, hogy jobben tudja, mint a magyar választók többsége. Jöjjön ide, s mi majd felvilágosítjuk...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés