Számmisztika kurzust ajánl a tanároknak egy romániai megyei tanfelügyelőség

2021. január 9. 21:30
A Galați megyei pedagógusok egy olyan körlevéllel találták szembe magukat, amit a decemberben ideiglenesen kinevezett megyei főtanfelügyelő küldött szét.

Mint az ügy kapcsán tartott sajtótájékoztatón kiderült, Selena Costea főtanfelügyelő nem gondolja úgy, hogy ezzel a számmisztikát népszerűsítette volna az iskolákban, szerinte ő csak továbbküldte a levelet, ami hozzájuk beérkezett – írja a Transindex. A volt tanfelügyelő a sajtónak adott nyilatkozata szerint egyébként nagyon sok ilyen kérés érkezik hozzájuk különböző szervezetektől, alapítványoktól hogy népszerűsítsék a rendezvényeiket, amiket általában továbbküldenek – igaz, legtöbbször nem saját fejléces papíron.

Mint utóbb kiderült, egy országos kezdeményezésről van szó, nemcsak Galați megyéből érkezhetnek a tanárok az online kurzusra és összesen 700 oktató iratkozott be az ingyenes képzésre. A szervező alapítvány képviselője elismeri, hogy nincs tudományosan elismert alapja a numerológiának. Ennek ellenére a 6 témát körbejáró képzésen pl. olyanokat tanulhatnak meg a pedagógusok, hogy a diákok születési dátuma alapján, matematikai számítások elvégzésével hogyan javíthatják a tanár-diák viszonyt. De szó van továbbá valamiféle külső és belső rezgésekről is.

A tanügyminisztérium kérdőre vont államtitkára szerint szó sincs arról, hogy a numerológiát be akarják vezetni az iskolákba, szerinte csak az történt, hogy a főtanfelügyelő nem tudja megfelelően szűrni a beérkező dokumentumokat.

Címlapképünk illusztráció. Forrás: YouTube

 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés