Menczer: Brüsszel későn kötött megállapodást a vakcinagyártókkal

2021. január 8. 12:35
Az államtitkár szerint az Unió rossz megállapodást kötött, Amerikával és a britekkel összevetve.

Menczer Tamás volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának csütörtöki vendége. A külügyi államtitkár beszélt az amerikai zavargásokról, a vakcinabeszerzésekről, és Krekó Péter nyilatkozatáról is.

„Nem szoktuk más országok belügyeit kommentelni, és hálásak vagyunk, ha mások sem teszik meg Magyarországgal kapcsolatban” – mondta a Capitolium ostromáról, hozzátéve, hogy neki államtitkárként a magyar emberek érdekeit kell nézni, ezért sem lett volna jó mindenféle nyilatkozattal rombolni a magyar-amerikai kapcsolatokat.

Agresszív képsorokat láttunk. Ha saját házunk táját nézzük, akkor az agresszió mindig a baloldali politikusokra volt jellemző. Ezekről a képsorokról nekem beugrottak a 2006-os képsorok, amikor Gyurcsány Ferenc a magyar emberek közé lövetett. Beugrottak olyan jelenetek, mikor Fekete-Győr András megdobálta a rendőröket füstgránáttal, amikor Hadházy Ákosék randalíroztak különböző helyeken...” – utalt a közelmúlt történéseire.

Kedden Menczer Tamás azt mondta, hogy Brüsszel rossz megállapodást kötött, és azt is késve, és szerinte ezért nem kaphatunk most több vakcinát. Sztella Kariakídisz uniós biztos szerint azonban nincs késlekedés, és a mostani nehézségek nincsenek összefüggésben a megrendelésekkel, hanem inkább azzal, hogy szűk keresztmetszetek vannak a gyártásban.

Menczer azonban fenntartotta állításait. Úgy véli, igaz, amit mondott: hogy Brüsszel későn kötött megállapodást, és hogy Amerika nagyobb dózisra kötött megállapodást. 

Menczer Tamás Krekó Péter nyilatkozatát is felhozta a műsorban, amit az államtitkár többször is elolvasott. Szerinte a Political Capital vezetője és „a magyar honfitársak egészségének elvesztésére és az ő kárukra játszik”.

Ismert, a politikai elemző  egy nyugati újságnak úgy nyilatkozott, hogy „az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve”. Orbán Viktor miniszterelnök a Politicóban megjelent nyilatkozattal kapcsolatban azt mondta, hogy „a gonoszságnak nincs határa”.

Frissítés: Pénteken jött a hír, hogy az EU további vakcinabeszerzésről egyezett meg a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal, mivel az eddigi mennyiség nem lesz elég a járvány megfékezéséhez szükséges  nyájimmunitás eléréséhez.

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az orosz vakcina egy lehetőség, ez hangzott el, semmi több. Ha lesznek megfelelő vizsgálat eredmények, akkor szabad utat kaphat.

Vehettünk volna, mondjuk 18 dollár helyett 30-ért, mint Izrael, de akkor az lett volna a kifogás tárgya. Az EU kedvezőbb árat tud kialkudni, ez volt az érv. Igen, de ha megnézed, akkor alacsonyabb áron kevesebbet lehet kapni, magas áron többet. Ez lehet annak a hátterében, hogy az izraeliek egymagukban többet oltottak be, mint az EU. A britek szintén.

Jó, akkor mondjuk azt, hogy előbb kapják, és azért járnak előrébb az oltások mennyiségét tekintve. A lényeget, a védekezést tekintve mindegy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés