Eltűnt Pongrátz Gergely Jakab Péter mögül

2021. január 7. 8:55
Fotómontázsra cserélte az 1956-os hőst a Jobbik elnöke.

Facebook-fotók tanúsága szerint nincs már helye Jakab Péter irodájában Pongrátz Gergely portréjának – mindezt a Magyar Nemzet szúrta ki.

A Jobbik elnöke napokban posztolt „A munka nem áll meg” címmel, a képen pedig jól látható, hogy a politikus mögül eltűnt a Corvin köziek főparancsnokának portréja, a helyére pedig egy fotómontázs került.

A lap információ szerint az ’56-os szabadságharcosról készült fényképet még Vona Gábor korábbi pártelnök és frakcióvezető tetette fel a falra, a levétellel pedig szimbolikusan is befejeződött Teplán István – aki korábban  a Gyurcsány-kormány személyügyi központját vezette – útmutatása szerint a régi ideológia elhagyása.

Egyébként már egy 2017-es közleményben Pongrátz András, Pongrátz Gergely ’56-os szabadságharcos öccse arra kérte Vona Gábort, „vegye le Pongrátz Gergely fényképét az elnöki irodájának faláról, s a fotó addig ne kerüljön vissza oda, ameddig Vonához hasonló alakok vezetik a Jobbikot”.

A Magyar Nemzet emlékeztet: Pongrátz Gergely, a legendás ’56-os vezető tiszteletének eleinte még fontos szerepe volt a Jobbik identitásában, nem véletlenül alapította meg a párt 2012-ben a Pongrátz Gergely Érdemkereszt díjat. A Corvin köziek főparancsnoka 2003-ban felszólalt a Jobbik alakuló gyűlésén.„Nektek kell átvenni azt a szellemiséget, azokat az eszméket, amelyekért ’56-ban olyan sok bajtársunk halt meg” – mondta könnyeivel küszködve.

Nyitókép forrása: Jakab Péter Facebook-oldala

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés