AMI ÖSSZEKÖT

2021. január 6. 7:22

Bauer Tamás
Facebook
Az új kormány ugyanúgy idegenellenes lesz, mint az Orbán-kormány, és az én szavazatomra nem számíthat.

„Gondolom, sokan lelkesednek azért, hogy a hat ellenzéki párt elnökei ma aláírtak egy közös nyilatkozatot a majdani közös kormányzás legfontosabb sarokpontjairól. Magát az aláírt dokumentumot nem láttam sehol az interneten, így abból kell kiindulnom, amit a hat párt vezetői a közös nyilatkozat aláírásakor mint közös álláspontot elmondtak. Ezúttal is elhangzott, amit hónapok óta mindig hallok, hogy nem azt keressük, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt.Jakab Péter kezdte a rövid megszólalásokat, és néhány mondatának végén a következő szerepelt: »Mi nem hat párt, hanem tizenöt millió magyar kormánya leszünk.« Ez a formula eredetileg Antall József kormányprogramot ismertető parlamenti beszédében jelent meg, amikor »tizenötmillió magyar miniszterelnökének« mondta magát, azzal a közbeszúrt szóval, hogy »lélekben«.

Én magam és még sokan mások az országban a kiegészítéssel együtt sem fogadtuk el akkor azt a formulát, az Orbán-kormány viszont a »jogi nemzetegyesítés«, valamint a gazdasági és szociális nemzetegyesítés politikájával valósággá tette. Azok politikai utódai, akik harminc éve még hevesen tiltakoztak e formula ellen, ma már jórészt elfogadják. Én akkor sem fogadtam el, és ma sem fogadom el. Tudomásom szerint a Romániában élő közel másfél millió magyar politikai szervezete, az RMDSZ most megint – miként az elmúlt harminc év nagyobb részében – miniszterekkel és államtitkárokkal vesz részt a bukaresti kormánykoalícióban. Ha nem tévedek, a VMSZ is részese a jelenlegi szerbiai kormánykoalíciónak. Szlovákiai magyar párt a tavalyi választáson nem jutott be a pozsonyi parlamentbe, de korábban évtizedeken át ültek magyar miniszterek a szlovák kormánykoalíciókban. Nekik biztosan nem az elképzelt új budapesti kormány lesz a kormányuk.

Néhány napja Barkóczi Balázs, a DK szóvivője fogalmazott úgy az ATV reggeli műsorában, hogy a Jobbik »nemzeti ethosza« is része az ellenzéki pártszövetség közös világképének. Nem meglepő, hiszen Gyurcsány Ferenc az Egyenes Beszédben mondta el, hogy sok év után  »most már érti«, hogy milyen »őszinte lelkiség« van abban a magyarságfelfogásban, amely »a ,nemzetinek’ hívott jobboldal hozzájárulása« az ő, és nyilván az egész pártszövetség közös gondolkodásához. Így alighanem jó lelkiismerettel fogalmazhatta meg a Jobbik elnöke a szövetkező ellenzék közös elveként a »tizenötmillió magyar kormánya« formulát. Ezt is azokhoz az elemekhez sorolhatta, »ami összeköt«.

Ezek szerint az elképzelt új budapesti kormány – függetlenül attól, hogy Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Dobrev Klára vagy valami más vezeti majd – ugyanúgy nacionalista kormány lesz, mint az Orbán-kormány.Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szintén a közös elvek között adta elő a következőt: »A migrációs válságnál az igazi, mély okokat kell kezelni. A klímaváltozást és az ökológiai válság megfékezését, és az erőszakos konfliktusoknak a megszüntetését. Ebben számítunk az európai együttműködésre, de a bevándorlást a nemzeti kormányok kezében kívánjuk tartani. Fellépünk az illegális migráció, fellépünk az embercsempészet és az emberkereskedelem minden formája ellen.« Menedékkérőkről nem tud, csak illegális bevándorlókról. Ezt így akár Szijjártó Péter is mondhatta volna. Ezek szerint az elképzelt új budapesti kormány – függetlenül attól, hogy Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Dobrev Klára vagy valaki más vezeti majd – ugyanúgy idegenellenes kormány lesz, ugyanúgy szemben áll majd a »brüsszeli bürokraták« humanizmusával, mint az Orbán-kormány.

Az én szavazatomra nem számíthat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megy az ellenzéki össze-vissza beszéd: már az eddigi megnyilatozásaikból is kilóg a kormány-képtelenségük lólába...

hát a következő orbán kormány 2022-től.
végülis semmi újdonságot nem mondott azzal, hogy orbánék nem számíthatnak a szavazatára... :D

"A társadalom egyszerűen nem akar segíteni senkin hiszen magán sem tud...."

ez egyszerűen nem igaz. vörösiszap katasztrófánál mennyi pénzt adtak pillanatok alatt? a cunami áldozatainak is kimagaslóan sok adomány jött össze. a túlnépesedés miatt nyomorban élő országok problémájára egyszerűen nem megoldás az, hogy a leginkább mobilis és képzett emberei folyamatosan elvándorolnak.
a maradók konzerválják a nyomort, és minden elvándorló helyére azonnal születik öt újabb ember. minimális ésszel belátható, hogy a problémát helyben kellene kezelni. méghozzá mielőbb. az újonnan érkezők beilleszkedése is csak addig működik, amíg a lokális létszám arányuk át nem lép egy bizonyos szintet. onnantól ők érzik többségben magukat, és a helyiektől várják el az alkalmazkodást. de legalábbis tesznek arra, hogy magukévá tegyék a befogadó ország kultúráját.
éppen ezért olyan programokat kellene végtelen mennyiségű pénzzel támogatni, amelyek segítenek kiemelni a nyomorból azokat az országokat, ahonnan ezek a tömegek érkeznek.
ehelyett mi történik? az afrikai országok minden kicsit is értékes területe (bányák, természeti erőforrások, stb) rég fel lett vásárolva, kínai kézben vannak, és minimum évtizedekre konzerválva van a nyomoruk.
az orrukig sem látó nyugati politikusok pedig elhitték, hogy a saját országuk népesedési problémáját majd a bevándorlás megoldja. ezzel ők is csak a kínaiak felvásárló politikáját erősítve kizsákmányolják ezeket az országokat. közben azt hazudva még maguknak is, hogy mindezt emberszeretetből teszik. és önnön nagyságukba beleszerelmesedve mindenkit idegengyűlölőnek neveznek, aki felhívja a figyelmet a téves és hosszú távon nagyon veszélyes irányra.

Nem semmi, Bauer balról előzi Gyurcsányt.
Mondjuk nem ismeretlen a dolog, az SZDSZ szellemi elődje pedig Kádárt előzte balról (a maoista Demszkyvel és társaival)

Van egy-két jobb sorsra érdemes párt abban az Összefogásban. Sajnálom őket, mert veszítenek, akár nyer a Fidesz, akár nem.

Ez egy, a vágyott harmadik Gyurcsány kormány melletti propaganda szöveg.

Aki beveszi, az a saját, alapvető érdeke felismerésére sem képes. Ha ezek visszajönnek, nekik nyilván jó lesz, de a népség-katonaságnak NEM. Már bizonyítottak.

Bauernek mar Gyurcsany is naci lett :D

Nem attól függ, hogy melyiket nevezném meg, mert magamat is rögtön megcáfolhatnám.

Ez pontosan így van. A népség-katonaságnak meg emlékezni kéne az elherdált nemzeti vagyonra, a felszámolt iparágakra, a deviza kölcsön "áldásaira" és így tovább, míg van papír és tart a türelem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés