Több mint nyolcszorosára nőtt tavaly a Kanári-szigetekre érkező migránsok száma

2021. január 4. 17:59
A spanyol hatóságok szerint 2019-hez képest tavaly 29 százalékkal több, vagyis 41 861 illegális bevándorlót tartóztattak fel az ország határain.

A spanyol belügyminisztérium hétfői közleménye szerint a szigetekre 2020-ban 23 023 illegális bevándorló érkezett elsősorban a koronavírus-járvány sújtotta országokból. 2019-ben számuk 2687 volt. A múlt évben százak vesztették életüket a veszélyes tengeri átkelés közben a gyakran túlzsúfolt és rozoga bárkákon. A migránsok belépési pontnak tekintik a Kanári-szigeteket az Európai Unió területére, bár a szigetek több mint ezer kilométerre vannak az európai kontinenstől.

A spanyol hatóságok szerint 2019-hez képest tavaly 29 százalékkal több, vagyis 41 861 illegális bevándorlót tartóztattak fel az ország határain. Marokkót mindössze néhány kilométer választja el Spanyolország déli részétől, ezen felül az észak-afrikai országban található két spanyol exklávé is, Ceuta és Melilla. A Földközi-tengeren bevezetett szigorú intézkedések és a koronavírus járványa miatt kialakult gazdasági nehézségek miatt újabban viszont ismét többen próbálkoznak az atlanti migrációs útvonallal.

(MTI)

Címlapkép: MTI/EPA/EFE/Angel Medina

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés