Bakondi: Több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

2020. december 18. 9:14
Az elmúlt három évhez képest ez a szám lényegesen több a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint.

Bakondi György Kelebián tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a határ védelmében részt vevő rendőri és katonai erők példás fegyelemmel, szakértelemmel és hatékonysággal végzik munkájukat, ehhez minden eszköz és jogi feltétel rendelkezésre áll. A megfelelő létszám is adott ahhoz, hogy a magyar hatóságok reagálni tudjanak a határ túloldalán működő embercsempész-hálózatok módszereinek változására – mondta a tábornok. A katonák és rendőrök megfelelő váltásban az ünnepek alatt is teljesítik kötelességüket, mindent megtesznek, hogy a magyar közbiztonságot és ezzel együtt Európa biztonságát is hatékonyan garantálják – közölte Bakondi György.

A miniszterelnök főtanácsadója szerint számos politikai támadás éri Magyarországot. A közelmúltban az Európai Bíróság döntött – a már régen megszüntetett – tranzitzónák jogellenességéről. Ez is utal arra, rá kívánják venni Magyarországot, engedje be a migránsokat, hogy helyben nyújthassák be kérelmüket, és a fellebbezés idejére is az országban maradhassanak – közölte. Bakondi György kifejtette, a kormány folytatni fogja a belső biztonságot garantáló sikeres migrációs politikáját, amely a magyar emberek sokaságának támogatását élvezi.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a déli határ „gyakorlatilag hermetikusan le van zárva”, a magyar emberek békében, biztonságban tölthetik az év végi ünnepeket. Ugyanakkor látszik, hogy „Brüsszelben a baloldali politikusok a Soros-tervet végre akarják hajtani”. A bírósági döntések is ennek vannak alárendelve és az Európai Bizottság is ilyen anyagot terjesztett elő - mondta a politikus. A magyar parlamentnek határozatban kellett visszautasítania azt a tervet, amely 34 millió migráns Európába hozásáról szól, azzal hogy számukra munka nélkül jövedelmet, lakást, állampolgárságot és végül szavazati jogot biztosítanak - közölte az államtitkár.

A népszavazás, a nemzeti konzultáció és a hazai közélet bizonyítja, hogy az országban – a tervet támogató baloldali politikusokkal szemben – komoly összefogás van, a magyar emberek nem akarnak migránsokkal együtt élni – mondta Németh Szilárd. Hangsúlyozta, „mi magyarok úgy döntöttünk, megvédjük hazánkat és keresztény kultúránkat, amiben élünk”. Az államtitkár leszögezte, a legmodernebb eszközök – éjjellátó készülékek, hőkamerák, detektorok – biztosítják a határ védelmét, s emellett a Magyar Honvédség helikopteres felderítést is végez.

(MTI)

Címlapképen: Rendőrautó halad Röszke közelében. Illusztráció. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés